Dobra novica za Trumpa, sodišče v Georgii izločilo tožilko

Svet 08. Maj 202419:36 0 komentarjev
Donald Trump
Donald Trump (Foto: David Dee Delgado/Pool/REUTERS)

Prizivno sodišče v Georgii je ugodilo Donaldu Trumpu za izločitev tožilke v kazenskem pregonu zaradi spodkopavanja izida predsedniških volitev leta 2020, kar pomeni preložitev začetka postopka za nedoločen čas.

Prizivno sodišče ameriške zvezne Georgia je danes sprejelo vlogo odvetnikov bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa za obravnavo zahteve za izločitev tožilke okrožja Fulton iz kazenskega pregona zaradi spodkopavanja izida predsedniških volitev leta 2020, poročajo ameriški mediji.

To pomeni preložitev začetka postopka za nedoločen čas.

Gre za drugo dobro pravosodno novico za Trumpa, potem ko je zvezna sodnica na Floridi Aileen Cannon v torek za nedoločen čas preložila začetek sojenja v zveznem kazenskem pregonu zaradi odtujitve zaupnih dokumentov iz Bele hiše.

Začetek sodnega procesa na zvezni ravni v Washingtonu zaradi spodkopavanja izida volitev 2020 in spodbujanja k napadu na kongres čaka na odločitev zveznega vrhovnega sodišča ZDA o Trumpovem sklicevanju na imuniteto.

Edini od štirih kazenskih postopkov proti Trumpu, ki bo doživel epilog pred novembrskimi predsedniškimi volitvami bo kot kaže ta, ki trenutno poteka v New Yorku, kjer je Trump na državni ravni obtožen ponarejanja poslovnih dokumentov.

Fani Willis je v Georgii sestavila obsežen primer proti Trumpu in več kot deset njegovim zaveznikom, ki so skušali razveljaviti izid predsedniških volitev 2020 v tej zvezni državi, kjer je Joe Biden za nekaj tisoč glasov ugnal Trumpa.

Trumpovi odvetniki so že zahtevali njeno izločitev zaradi domnevnega konflikta interesov po ljubezenskem razmerju z enim od njenih tožilcev, kar je sodnik Scott McAfee po zaslišanjih, ki so proces zavlekla za več tednov, zavrnil.

Trumpovi odvetniki so se sedaj pritožili na prizivno sodišče, ki je pritožbo sprejelo v obravnavo in začetek procesa je spet preložen za nedoločen čas.

.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!