Facebook uvaja veliko novost

Svet 16. Jul 202211:44 1 komentar
Facebook, profil
PROFIMEDIA

Prepoznavna Facebookova politika "eno ime, en profil" se poslavlja. Če je zdaj mogoče vse podatke o uporabniku izvedeti na enem profilu, to kmalu ne bo več tako. Podjetje Meta je namreč oznanilo, da bodo uporabniki Facebooka lahko imeli več kot zgolj en uporabniški profil. 

V četrtek je podjetje Meta Platforms Inc (META.O) oznanilo, da bodo lahko uporabniki družbenega omrežja Facebook kmalu hkrati vodili do pet profilov, poroča Reuters.

Kot je podjetje Meta povedalo v izjavi, naj bi sprememba “pomagala ljudem prilagoditi izkušnjo glede na njihove interese in odnose,” pri čemer je mišljeno denimo prilagajanje vsebine glede na naslovnike – tako bodo uporabniki lahko svoje objave prilagodili glede na to, ali jih bodo videli njihovi prijatelji ali družina.

Podjetje bo še naprej zahtevalo, da ima vsak uporabnik en — glavni Facebookov uporabniški račun s pravim imenom. S prijavo v glavni profil bodo uporabniki lahko dostopali do svojih dodatnih profilov.

Sprememba omogoča uporabnikom dodatni manevrski prostor, da svojo identiteto na Facebooku obdržijo delno anonimno, podobno kot je mogoče pri konkurenčnih omrežjih TikTok in Twitter ter Metinem Instagramu, še piše Reuters.

Še naprej pa bodo, kot so povedali pri Meti, veljala pravila proti lažnemu izdajanju in drugih načinih zavajajočega predstavljanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje