Hekerska skupina Anonymous vdrla v ruske tiskalnike in razkrila propagando

Svet 22. Mar 202219:19 8 komentarjev
hekerska skupina Anonymous
Profimedia

Hekerska skupina Anonymous nadaljuje s kibernetskimi napadi na Rusijo. Tokrat so vdrli v ruske tiskalnike in stiskali več kot 100 tisoč kopij dokumentov, med katerimi so tudi dokumenti, v katerih je navedeno, da so Kremelj in ruski mediji ruskim državljanom lagali o vojni v Ukrajini.

Mednarodna hekerska skupina Anonymous je konec tedna na Twitterju sporočila, da so njihovi člani vdrli v številne nezaščitene tiskalnike v Rusiji in začeli tiskanje več kot 100 tisoč primerov dokumentov. V teh so navodila za namestitev brskalnika Tor, ki lahko zaobide ruske spletne omejitve in omogoča dostop do spletnih mest izven Rusije, pa tudi dokumenti, ki razkrivajo rusko propagando. V nekaterih je navedeno, da so Kremelj in ruski mediji ruskim državljanom lagali o vojni v Ukrajini. Sicer ni znano, koliko tiskalnikov so napadli. Po navedbah Anonymousa naj bi pri tem sodelovalo 15 ljudi.

Spomnimo sicer, da je napad na ruske tiskalnike še en v vrsti številnih, ki so jih v Anonymousu v zadnjem času izvedli proti Rusiji. Pred tem so prevzeli odgovornost za ‘neprestane’ vdore v ruska vladna spletišča, med drugim tudi, da so izklopili spletna mesta Kremlja, ruskega medija RT (Russia Today) in številnih drugih spletnih mest, povezanih z vlado. Vdrli so tudi v ruske televizorje, da bi predvajali “resničnost dogajanja v Ukrajini”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje