Hrvat si je med zapiranjem službenega avta zlomil prst in dobil odškodnino

Svet 23. Nov 202319:43 0 komentarjev
hrvaška policija
Foto: Policija.gov.hr

Hrvaški policist si je pred leti med zapiranjem vrat v službenem avtomobilu zlomil palec, nato je tožil državo in dobil 5.000 evrov odškodnine.

Hrvaški policist Željko je pred štirimi leti zaradi nenavadne nesreče pri delu vložil tožbo proti državi, poroča hrvaški Dnevnik.

V začetku novembra 2018 se je med intervencijo pri odpiranju vrat službenega avtomobila poškodoval policist, ker so se vrata zataknila, si je poškodoval zapestje na roki in utrpel zlom spodnjega dela palčne kosti.

“Imel sem veliko bolečine, precej časa sem potreboval pomoč in nego svojcev, doživljal sem tudi duševne stiske. Precej časa me je bilo strah pred novo nesrečo, bojazen se je pojavljala tudi v povezavi z zdravljenjem, posledice poškodbe pa čutim še danes. V zapestju sem gibalno omejen,” besede policista povzema Podravski list.

Zaradi fizičnih in duševnih bolečin se je odločil, da bo državo tožil. Hrvaški državni odvetniki so sicer trdili, da je bila za poškodbo kriva policistova neprevidnost, zato država ni kriva. Sklicevali so se na člen zakon o delu, ki pravi, da je delodajalec lahko oproščen odgovornosti, če je poškodbo povzročila višja sila.

V tožbi je bil odločilen zdravniški izvid, ki je navedbe policista potrdil. Sodišče mu je prikimalo in odločilo, da mu mora država plačati 4.954 evrov. Zoper odločitev sodišča je mogoče vložiti pritožbo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!