Kraljica Elizabeta II.: Nihče od nas ne more upočasniti minevanja časa

Svet 17. Nov 202106:57 > 11:56 0 komentarjev
Kraljica Elizabeta
PROFIMEDIA

Britanska kraljica Elizabeta II. se zaradi zdravstvenih težav ni udeležila srečanja duhovščine. "Nihče od nas ne more upočasniti minevanja časa," je zapisala v govoru, ki ga je prebral njen sin princ Edward.

Kraljica Elizabeta II. je poslala iskreno in globo opravičilo, da se generalne sinode, na kateri so se zbrali škofje in duhovščina, ne more udeležiti. Elizabeta II. je namreč pretekli konec tedna zaradi poškodovanega hrbta zamudila spominsko slovesnost za žrtve obeh svetovnih vojn. Zdravstvene težave 95-letnico pestijo že dlje časa, v zadnjih dveh mesecih je odpovedala več javnih nastopov in udeležb na dogodkih. Do konca leta kraljica nima načrtovanih večjih javnih nastopov.

Princ Edward je dodal, da je mogoče razumeti, zakaj kraljica svojo odsotnost obžaluje.

Nato je prebral kraljičin nagovor. “Težko je verjeti, da je minilo že več kot 50 let, odkar sva se s princem Filipom prvič udeležila srečanja generalne sinode,” je sporočila. “Nihče od nas ne more upočasniti minevanja časa. Čeprav se pogosto osredotočamo na vse, kar se je v teh letih spremenilo, veliko ostaja nespremenjeno, vključno s Kristusovim evangelijem in njegovimi nauki.”

Generalna sinoda je cerkveni svet, ki sprejema zakonodajo. Zadnjič so se v živo sestali februarja 2020, preden se je začela pandemija. Tokrat je kraljica Elizabeta II., ki je vrhovna poglavarka anglikanske cerkve, prvič zamudila petletni obisk sinode od njene ustanovitve pred 51 leti.

Kraljica Elizabeta
PROFIMEDIA

V nagovoru se je dotaknila tudi težav, ki jih je prinesla pandemija.

“V naši bogati, raznoliki in sodobni družbi je blaginja naroda odvisna od prispevka ljudi vseh ver in nobene,” je sporočila. Dodala je, da je bilo za vernike obdobje brez dostopa do javnih bogoslužij še posebej težko. “Za mnoge je bil to čas tesnobe, žalosti in utrujenosti,” je zapisala v govoru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!