Letalska družba ponujala “potovanje skozi čas”, potniki pristali v napačnem letu

Magazin 03. Jan 202409:51 1 komentar
Letalo družbe United Airlines. (Foto: PROFIMEDIA)

Da bi lahko silvestrovali dvakrat, se vsako leto nekaj ljudi odloči za "potovanje skozi čas". Najprej novo leto dočakajo na eni lokaciji, se odpravijo na letalo, se vrnejo "eno leto nazaj" in tam silvestrujejo še drugič. A potniki na letalu družbe United Airlines so razočarani pristali v napačnem letu.

Letalo UA200 družbe United Airlines bi moralo po prvotnem načrtu 1. januarja 2024 ob 7.35 odleteti z Guama, otoka v Mikroneziji, in 31. decembra 2023 ob 18.50 pristati v glavnem mestu Havajev Honoluluju. Potnike bi torej skozi časovne pasove popeljalo “eno leto nazaj”.

“Živiš samo enkrat, a silvestrovo lahko praznuješ dvakrat,” je družba United Airlines objavila na družbenem omrežju X, na Instagramu pa zapisala, “potovanje skozi čas obstaja.”

Tovrstni novoletni skoki “skozi čas” niso nekaj novega, poroča CNN. Vsako leto peščica letalskih družb potnikom ponudi priložnost za ponovno silvestrovanje.

A potniki na letalu UA200 so namesto dveh silvestrovanj doživeli veliko razočaranje. Let je namreč imel zamudo, z Guama je odletel 1. januarja ob 13.49, v Honolulu pa prispel 1. januarja ob 12.34.

Potniki, ki so zamudili odštevanje in nazdravljanje s penino, so se zato potožili na omrežju X.

“Odlična zamisel, škoda, ker je let imel zamudo. Na tem letu bi moral biti tudi jaz. Dvojno novo leto očitno ne obstaja več,” je zapisal eden od uporabnikov družbenega omrežja pod prvotno objavo družbe United Airlines. “Ta let sem rezerviral prav zato, da bi lahko silvestroval dvakrat,” je komentiral drugi.

Letalski prevoznik se je odzval na družbenem omrežju X, potnikom pa ponudil pomoč pri ponovni rezervaciji, še poroča CNN.

Potniki na drugih poletih, ki niso zamujali, so imeli več sreče. Denimo CX872 družbe Cathay Pacific, ki je 1. januarja malo po 1. uri zjutraj poletel iz Hongkonga in 31. decembra ob 20.22 prispel v San Francisco, pa tudi NH106 družbe All Nippon Airways, ki je 1. januarja ob 12.48 poletel iz Tokia in 31. decembra ob 17.12 pristal v Los Angelesu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje