Na Siciliji divjajo požari, umrle tri osebe (VIDEO)

Svet 25. Jul 202311:36 > 19:57 0 komentarjev

Medtem ko so sever Italije ponoči zajele močne nevihte, ki so za sabo puščale opustošenje, so na Siciliji zaradi požara zaprli letališče v Palermu. Odpovedali so več deset letov. Zaprtih je tudi več delov avtoceste A29, domove je moralo zapustiti 1.500 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije. V požarih so življenje izgubile tri osebe.

Sever Italije je po ponedeljkovem neurju okoli 4. ure zjutraj zajela silovita nevihta z močnim dežjem in sunki vetra. Klestila je toča, veter je podiral drevja, narasle vode pa so poplavljale kleti. Medtem se na italijanskem otoku Sicilija spopadajo s povsem drugačnimi vremenskimi ekstremi.

Na Siciliji je namreč v bližini letališča izbruhnil požar, ki ga tudi s pomočjo letal in helikopterjev poskušajo pogasiti tamkajšnji gasilci. Delo jim otežuje močan veter, danes pa naj bi na otok prispela še letala za gašenje z drugih delov Italije.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa je dele Palerma danes zajel dim, čuti se močan vonj po zažganem. Na hribu Bellolampo gori na odlagališču smeti, zato obstaja nevarnost strupenih plinov. Požar je dosegel bližino ene od mestnih bolnišnic.

Požar v Palermu. Požar v Palermu.
Požar v Palermu. (Foto: PROFIMEDIA)
Požar v Palermu. Požar v Palermu.
Požar v Palermu. (Foto: PROFIMEDIA)
Požar v Palermu. Požar v Palermu.
Požar v Palermu. (Foto: PROFIMEDIA)

Na območju Palerma je umrla 88-letna ženska, ki je imela zdravstvene težave, a reševalcem zaradi požara ni uspelo dovolj hitro priti do nje. Ob tem sta v požarih umrli še dve osebi, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Na Siciliji, ki se spoprijema z izjemno visokimi temperaturami, divja še več gozdnih požarov, do nekaterih se gasilcem zaradi močnega južnega vetra še ni uspelo prebiti. V ponedeljek so na otoku izmerili temperature do 46 stopinj Celzija in tudi danes naj bi se živo srebro povzpelo čez 40 stopinj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!