Moški v Rimu ubil tri ljudi, med njimi prijateljico italijanske premierke

Svet 12. Dec 202211:08
streljanje, rim, italija
PROFIMEDIA

Med tremi ženskami, ki jih je na seji sveta stanovalcev v Rimu v nedeljo ubil 57-letnik, je bila tudi dobra prijateljica italijanske premierke Giorgie Meloni, poročajo mediji. "Nicoletta je bila zaščitniška mati, iskrena in diskretna prijateljica, močna in obenem krhka ženska," je ob smrti prijateljice na Facebooku zapisala Meloni.

Vzrok za krvavi napad naj bi bil spor med stanovalci neke večstanovanjske zgradbe v Rimu.

57-letnik, ki je v preteklosti večkrat skušal pridobiti dovoljenje za orožje, a so mu oblasti vlogo vsakič zavrnile, je začel v jezi streljati na zbrane, pri čemer je ubil tri ženske, še štiri ljudi pa ranil. Dva sta še vedno v kritičnem stanju, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Eden od očividcev je za italijansko tiskovno agencijo Ansa povedal, da je napadalec prišel na sestanek stanovalcev, ki je potekal v bližnjem lokalu, zaprl vrata za seboj, iz torbe izvlekel orožje, zakričal, da bo vse pobil in začel streljati. Drugi stanovalci so ga obvladali, nato pa je prišla policija in ga aretirala.

Eden od stanovalcev je za javno radiotelevizijo Rai dejal, da je bil napadalec v preteklosti večkrat v sporu s sosedi. Tudi sam je na svojem blogu novembra zapisal, da ga hočejo ostali stanovalci bloka pregnati iz stanovanja.

Da je med ubitimi njena dolgoletna prijateljica, 50-letna Nicoletta Golisano, mati desetletnega sina, je kasneje na Facebooku potrdila sama premierka in obenem objavila fotografijo, na kateri je videti nasmejano premierko in njeno pokojno prijateljico.

Ob tem je Giorgia Meloni izrekla sožalje družini ubite in zatrdila, da se je bo vedno spominjala kot “lepe in srečne”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar