Musk bo zapustil vrh Twitterja, ko bo našel naslednika

Svet 21. Dec 202207:47 0 komentarjev
Elon Musk, Twitter
PROFIMEDIA

Twitterjev lastnik Elon Musk se je odzval na izide nedeljske ankete in napovedal, da bo položaj izvršnega direktorja zapustil. To bo storil takoj, ko bo našel naslednika.

Niti dva meseca še nista minila, odkar je ameriški milijarder Elon Musk zasedel položaj izvršnega direktorja pri Twitterju. Danes je sporočil, da se bo s tega mesta poslovil, vendar mora najprej najti nekoga, ki bo, kot se je izrazil, “toliko nor, da bo položaj sprejel”.

Ob tem je dodal, da bo ostal znotraj podjetja, v katerem bo po novem skrbel za programsko opremo in strežnike.

Musk je umik napovedal v odgovoru pod anketo, ki jo je objavil v nedeljo. V njej je sledilce vprašal, ali naj zapusti vodilni položaj v podjetju, in ob tem obljubil, da bo izide ankete spoštoval. K objavi ankete in napovedi o sestopu so drugega najbogatejšega Zemljana po Forbesovi lestvici privedli očitki in kritike potez, ki jih je Musk uveljavil vse od oktobrskega nakupa tega družbenega omrežja.

Številne so v zadnjem času razburila nedavna zapiranja računov številnim novinarjem, ki so poročali o dogajanju v povezavi z Muskom in Twitterjem. Prav zato si je prislužil opozorilo tudi Evropske unije, predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola pa ga je povabila na zaslišanje. Kritike so letele še na račun odpuščanja polovice zaposlenih in vračanja uporabnikov, ki so bili z omrežja odstranjeni zaradi širjenja sovražnega govora, teorij zarote in zavajanja.

Obljuba, da se bo ameriški bogataš umaknil z vrha Twitterja, bo razveselila tudi marsikaterega vlagatelja in lastnika delnic podjetja Tesla. Njihova vrednost je namreč, odkar je za krmilo Twitterja sedel Musk, padla za 28 odstotkov, poroča CNBC.

Zaradi načina vodenja družbenega omrežja pa je naložbeno podjetje Oppenheimer & Co. Tesli znižalo oceno, pri tem je njihov analitik Colin Rusch zapisal, da verjamejo, da je Musk zaradi odnosa do uporabnikov vse bolj izoliran kot skrbnik Twitterjevih financ. Rusch je ob tem dodal, da je Muskovo vodenje Twitterja sprožilo odpor javnosti proti blagovni znamki, kar bi lahko poleg Twitterja očrnilo tudi Teslo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!