Na Poljskem razbili mrežo tujcev, osumljenih vohunjenja za Rusijo

Svet 16. Mar 202308:01 > 12:04 0 komentarjev
Letališče na Poljskem
PROFIMEDIA

Poljski organi pregona so aretirali tuje državljane, ki naj bi delali za Rusijo in naj bi celo pripravljali sabotažo. Aretirani tujci so osumljeni, da so na točkah, pomembnih za dostavo pomoči Ukrajini, namestili skrite kamere.

Poljska radijska postaja RMF FM je poročala, da je poljska državna varnostna služba razbila mrežo vohunov, ki naj bi delali za Rusijo, povzema britanski BBC. Da je bila skupina tujcev aretirana na podlagi suma vohunjenja za Rusijo, sta za ta britanski medij najprej potrdila dva uradnika poljske vlade, kasneje pa se je na to temo oglasil tudi poljski obrambni minister Mariusz Blaszczak.

Zaradi suma vohunjenja za Rusijo so na Poljskem aretirali šest ljudi. Osumljeni so, da so namestili več deset skritih kamer, ki so snemale transportno infrastrukturo, prek katere poteka prevoz pomoči v Ukrajino. Kamere naj bi namestili v podkarpatski regiji, ki leži ob meji z Ukrajino, snemale pa naj bi železniška križišča in pa tudi manjše regionalno letališče Rzeszow-Jasionka. To je – med drugim z vidika dostave pomoči Ukrajini – tako pomembno, da so ZDA tam namestile sistem zračne obrambe Patriot, piše BBC.

Na to letališče je denimo prispel ameriški predsednik Joe Biden, preden je februarja obiskal Kijev.

Po poročanju RMF FM naj bi celica tujih državljanov načrtovala sabotažo, še navaja BBC.

Poljska, ki je ena od najtesnejših zaveznic Ukrajine in je sprejela tudi največje število ukrajinskih beguncev, je od začetka ruske invazije aretirala še več drugih ljudi, osumljenih vohunjenja za Rusijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!