Na prodaj predmeti serijskega morilca Dahmerja, cena tudi čez 255.000 evrov

Magazin 02. Okt 202222:00
jeffrey dahmer
PROFIMEDIA

Svet je obnorela nova Netflixova serija o serijskem morilcu Jeffreyju Dahmerju, ki je bil znan tudi kot pošast oziroma kanibal iz Milwaukeeja. Obtožen je bil šestnajstih umorov, leta 1992 so ga obsodili na dosmrtno zaporno kazen. Zaradi nove serije z naslovom Monster: The Jeffrey Dahmer Story je zanimanje za nekdanjo lastnino serijskega morilca tako poskočilo, da lastnik očala, ki jih je nosil Dahmer, prodaja za vrtoglavih 150.000 dolarjev (153.000 evrov), morilčevo žaro pa za neverjetnih 250.000 dolarjev (255.000 evrov).

Netflixova miniserija o serijskem morilcu Jeffreyju Dahmerju podira rekorde. V prvem tednu predvajanja je zabeležila največ ogledov v zgodovini Netflixovih novih serij, po poročanju tujih medijev je premagala celo Squid Game.

Deset delov opisuje življenje Dahmerja, znanega tudi kot pošast oziroma kanibal iz Milwaukeeja, dele žrtev je namreč pojedel. Obtožen je bil šestnajstih umorov moških in dečkov, leta 1992 so ga obsodili na dosmrtno kazen, a ga je po nekaj letih za zapahi z golimi pestmi ubil eden izmed sojetnikov.

jeffrey dahmer
PROFIMEDIA

Zaradi nove serije je poskočilo zanimanje za okrutne umore, ki jih je Dahmer zagrešil, pa tudi za njegovo lastnino. Očala, po katerih je bil serijski morilec znan, si lasti zbiratelj Taylor James, prodati pa jih je pripravljen za 150.000 dolarjev (slabih 153.000 evrov). Do očal je prišel po naključju, poroča TMZ. Nanj se je namreč obrnila ena izmed sobaric Jeffreyjevega očeta Lionela Dahmerja in mu jih ponudila skupaj z drugimi predmeti morilca. Sklenila sta dogovor, da jih bo prodal na svoji spletni strani, sobarica pa bo v zameno dobila delež zaslužka.

jeffrey dahmer jeffrey dahmer
Posnetek zaslona
jeffrey dahmer jeffrey dahmer
Posnetek zaslona
jeffrey dahmer jeffrey dahmer
Posnetek zaslona
jeffrey dahmer jeffrey dahmer
Posnetek zaslona
jeffrey dahmer jeffrey dahmer
Posnetek zaslona

James na spletni strani Cult Collectibles prodaja številne predmete Dahmerja. Pribor, ki ga je morilec uporabljal, je nekdo že kupil za 300 dolarjev (306 evrov), prav tako razglednico iz Nemčije, ki jo je Dahmer podpisal. Stala je 4.000 dolarjev (4.080 evrov).

Podpisano Sveto pismo, ki ga je uporabljal v zaporu, je nekdo kupil za 6.000 dolarjev (6.120 evrov), morilčeva žara pa je denimo še vedno na voljo za neverjetnih 250.000 dolarjev (255.000 evrov). Očala na spletni strani niso na voljo, temveč se morebitni kupci na Jamesa obračajo osebno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.