Na severu Italije priprli 49 domnevnih članov mafijske združbe ‘Ndrangheta

Svet 22. Nov 202211:07 0 komentarjev
Italijanska policija
PROFIMEDIA

Italijanska policija je v Lombardiji priprla 49 oseb, osumljenih članstva v eni najnevarnejših in najbogatejših italijanskih mafijskih organizacij 'Ndrangheta. Pridržani so obtoženi trgovanja z mamili, izsiljevanja, nasilja in posedovanja orožja.

Italijanska policija je sporočila, da je v Lombardiji aretirala 49 posameznikov, ki jih sumijo članstva v mafijski združbi ‘Ndrangheta. Po navedbah policije so pridržani med drugim obtoženi trgovanja z mamili, izsiljevanja, nasilja in posedovanja orožja.

“Današnja racija dokazuje, da imajo dejavnosti ‘Ndranghete v severni Italiji že nekaj časa značilnosti, ki se prekrivajo z dejavnostmi mafije v južni Italiji,” je dejal prefekt Francesco Messina. V luči tega je opozoril, da je ‘Ndrangheta vedno bolj aktivna v gospodarstvu severne Italije.

‘Ndrangheta velja za eno najnevarnejših, najbogatejših in najmočnejših italijanskih mafijskih organizacij. Nadzira velik del svetovne trgovine s kokainom, v zadnjih treh desetletjih pa organizacija prodira tudi v severno Italijo, kjer med drugim uporablja registrirana podjetja za pranje denarja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!