Našli posmrtne ostanke zaročenca umorjene blogarke

Črna kronika 22. Okt 202109:32 > 10:21 0 komentarjev
Brian Laundrie
Shannon Stapleton/REUTERS

FBI je potrdil, da so v parku na Floridi našli posmrtne ostanke, ki pripadajo zaročencu umorjene blogarke Brianu Laundrieju. Našli so jih v delu parka, ki je bil dalj časa pod vodo. Truplo blogarke Gabby Petito so septembra našli v narodnem parku.

Brian Laundrie je bil pogrešan že več kot mesec dni, njegove posmrtne ostanke pa so prepoznali s pomočjo analize zobovja.

Laundrieja so iskali v povezavi s smrtjo blogarke Gabby Petito. Pred mesecem dni se je vrnil s potovanja po narodnih parkih, vendar brez zaročenke. Njeno truplo so septembra našli v Wyomingu, pred tem pa je krožilo več informacij, da je imel par težave. Med drugim ju je ustavila policija, Petito pa ji je takrat dejala, da je v slabem psihičnem stanju.

Našli tudi nahrbtnik in zvezek

“Na osnovi primerjave slike zob smo potrdili, da gre za človeške ostanke, ki pripadajo Brianu Laundrieju,” so sporočili s FBI.

V sredo so ameriški mediji najprej poročali, da so v delu floridskega parka našli posmrtne ostanke, ki so bili dalj časa pod vodo. Ob njih sta bila v bližini še nahrbtnik in zvezek, med preiskavo so odkrili še kosti in lobanjo.

Brian Laundrie
Shannon Stapleton/REUTERS

Blogarka pogrešana od 13. septembra

Primer blogarke Petito in Laundrieja je vzbudil veliko pozornosti ameriške javnosti. Par se je podal na potovanje po narodnih parkih s kombijem, v katerem je živel, dogodivščine pa redno objavljal na družbenih omrežjih.

Potem ko od konca avgusta niso več slišali hčerke, so 11. septembra starši Petito prijavili kot pogrešano. Kasneje se je izkazalo, da je se Laudrie s potovanja na Florido vrnil že 1. septembra, vendar brez zaročenke. Po tem je hitro izginil. Njegovi starši so ga nazadnje videli 13. septembra, ko je odšel na pohod in se ni več vrnil, poročajo svetovni mediji.

Starši Petito so družino Laundrieja obtožili, da ne želi sodelovati s preiskovalci. Ta teden sta se pridružila iskalni akciji, prav njegov oče pa je našel predmete, ki so pripadali sinu, poroča BBC.

Petito so našli 19. septembra. Kot je povedal preiskovalec, je bila zadavljena, njeno truplo pa so našli šele po več tednih. Laundrie ni bil uradni osumljenec umora, vendar je FBI podal nalog za prijetje in ga obtožil goljufive uporabe njene kreditne kartice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!