Nekdanji ameriški predsednik Obama na zasebnem srečanju na Downing Streetu

Svet 18. Mar 202417:25 2 komentarja

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama je popoldne prispel na Downing Street. V uradu britanskega premierja naj bi imel zasebno srečanje.

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama je popoldne prišel na Downing Street 10.

V urad britanskega predsednika vlade Rishija Sunaka je vstopil po 15. uri, pred tem se je novinarjem nasmehnil in pomahal, poroča Sky News. Po navedbah medija se Obama v Londonu mudi zaradi dela, povezanega z njegovo fundacijo, sestanek s Sunakom pa naj bi bil neformalne narave. Uradni razlog za srečanje sicer ni znan.

V premierjevi pisarni niso razkrili, o čem je tekla beseda. “Voditelja sta se pogovarjala o različnih temah, med drugim tudi o umetni inteligenci,” so dejali v Sunakovem štabu.

Obama, ki je predsedniški mandat opravljal v obdobju 2009-2017, naj bi se tako prvič sestal s Sunakom. Nazadnje se je nekdanji predsednik ZDA na Downing Streetu mudil leta 2016, ko je obiskal takratnega predsednika vlade Davida Camerona, s katerim naj bi govorila pred glasovanjem o brexitu.

Takrat je opozoril, da bo Združeno kraljestvo v primeru izstopa iz Evropske unije “zadnje v vrsti” za ameriške trgovinske sporazume. Takrat sta imela tudi skupno novinarsko konferenco, na kateri je Obama dejal, da si “ZDA želijo, da bi se britanski vpliv povečal, tudi v Evropi,” še piše Sky News.

Barack Obama na Downing Streetu Barack Obama na Downing Streetu
Foto: PROFIMEDIA
Barack Obama na Downing Streetu Barack Obama na Downing Streetu
Foto: PROFIMEDIA
Barack Obama na Downing Streetu Barack Obama na Downing Streetu
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje