Nenavadna nesreča: na cesti se je znašlo 5 milijonov razdraženih čebel

Svet 31. Avg 202311:29 0 komentarjev
Čebelarji skušajo ukrotiti razjarjene čebele.
Na pomoč je priskočilo več kot 10 čebelarjev, ki je skušalo ukrotiti zmedene čebele. (Foto: FACEBOOK/Tri-City Bee Rescue)

Na vzhodu Kanade, v provinci Ontario, je s tovornjaka padlo več čebeljih panjev, v katerih je bilo skupno pet milijonov čebel. Na kraju nesreče je nastal oblak razdraženih in zmedenih čebel, ki so napadle tudi voznika tovornjaka. Moški je utrpel več kot sto čebeljih pikov. Čebelarjem je nato uspelo ukrotiti čebele, ki so se v večini vrnile v panje.

Na vzhodu Kanade je v sredo med prevozom s tovornjaka padlo več panjev, v katerih je bilo skupno pet milijonov čebel, poroča britanski BBC. Nesreča se je zgodila, ker so blizu kraja Barlington v kanadski provinci Ontario popustili jermeni, s katerimi so bili panji med prevozom na prezimovališče pritrjeni na tovornjak. Panji so se tako raztresli 400 metrov vzdolž ceste, v zrak pa se je dvignil oblak čebel.

Panji raztreseni ob cesti.
Foto: FACEBOOK/Tri-City Bee Rescue

Voznik tovornjaka, ki ni nosil čebelarske opreme, je dobil več kot sto čebeljih pikov. Nudili so mu zdravniško pomoč, po navedbah zdravnikov pa njegovo stanje ni resno.

“Upam, da česa takega ne bom nikoli več doživel”

Voznike in pešce v bližini kraja nesreče je policija pozvala, naj se oddaljijo, na pomoč pri obvladovanju jeznih čebel pa poklicala več kot deset čebelarjev.

Med njimi je bil tudi Michael Barber, ki se s čebelarjenjem ukvarja enajst let. Kot je dejal, je bil na kraju nesreče oblak jeznih in zmedenih čebel. “Upam, da česa takega ne bom nikoli več doživel,” je dejal za BBC.

Po nekaj urah se je večina čebel vrnila v panje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!