Od Slovenije do Albanije: cene namestitev za štiričlansko družino na Jadranu

Potovanja 11. Jun 202309:16 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Jadransko morje velja za eno od top destinacij za počitnice, ne le zaradi lepih plaž, temveč tudi zaradi ne preveč slanega morja in dobre lokalne kulinarike. Koliko stanejo namestitve v zasebnih apartmajih in v hotelih na različnih lokacijah na Jadranu, so preverjali na srbskem N1.

Na N1 Beograd so preverili, koliko stanejo namestitve v zasebnih apartmajih in hotelih na več lokacijah na Jadranu, od Slovenije do juga Albanije, za štiričlansko družino na vrhuncu sezone, tj. od sredine julija do sredine avgusta.

Iskali so najugodnejše cene s pomočjo iskalnika na spletni strani Booking, in sicer za namestitve, ki so v danem terminu še na voljo. Gre za namestitve, ki jih ne morete rezervirati s pomočjo turističnih agencij.

Slovenija

Najsevernejši del jadranske obale je v Sloveniji, kjer je v Izoli na voljo zasebna nastanitev že za dobrih 937 evrov za 10 dni za dva odrasla in dva otroka, kar je v povprečju okoli 93 evrov na dan. Pri pregledu nastanitev pa so našli tudi apartmaje, za katere bi za desetdnevni oddih odšteli več kot 4.261 evrov.

Pri hotelih se najcenejše možnosti gibljejo od 1.534 do 5.113 evrov za desetdnevni dopust. Cene zasebnih apartmajev so v Portorožu podobne, s tem da so hoteli bistveno dražji in jih ni mogoče najti pod 1.704 evrov za štiri osebe.

Izola
Izola. (Foto: PROFIMEDIA)

Hrvaška

Začenjamo v Istri. V Poreču lahko štiričlanska družina za desetdnevni oddih rezervira najugodnejšo zasebno namestitev za 1.022 evrov. Za namestitev v hotelu bi odšteli nekoliko več, in sicer 1.346 evrov.

V Rovinju so cene zasebnih nastanitev podobne, hotelske pa se gibljejo od 1.448 do 12.784 evrov. Na otoku Krk lahko zasebno poiščete apartma za svojo družino od povprečno 100 evrov na dan, pa vse do 8.267 evrov za 10 dni, najugodnejši hoteli pa so dvakrat dražji.

Nekoliko cenejši je Šibenik. Štiričlanska družina lahko za nastanitev za 10 dni odšteje 571 evrov ali več, cene v hotelih pa se gibljejo od 2.216 evrov do 6.648 evrov.

Šibenik.
Šibenik. (Foto: PROFIMEDIA

Na otoku Brač bo štiričlanska družina za zasebno namestitev odštela 1.022 evrov, obstajajo pa tudi namestitve, za katere lahko v desetih dneh odštejete več kot 8.523 evrov. Cene hotelov na tem otoku se za desetdnevni oddih gibljejo od 2.130 evrov dalje.

Na Hvaru pa lahko najdete tudi cenejše zasebne namestitve, in sicer že od 85 evrov na dan. Med bolj luksuznimi namestitvami pa boste za 10 dni odšteli tudi več kot 8.523 evrov. Med hotelskimi namestitvami pa na tem otoku ne boste našli ponudbe, ki bi bila cenejša od 3.664 evrov.

Makarska je relativno cenejša. Apartmaje je za desetdnevne počitnice štiričlanske družine mogoče najti že od 460 evrov dalje. Cene hotelov pa se za isti termin na vrhuncu sezone začnejo pri 1.875 evrih.

Makarska
Makarska. (Foto: PROFIMEIDA)

Bosna in Hercegovina

V Bosni in Hercegovini je obmorsko območje majhno, a ga nikakor ne smemo zanemariti. V najbolj priljubljenem mestu Neum boste za desetdnevno zasebno nastanitev na vrhuncu sezone za štiričlansko družino odšteli od 536 evrov pa do 2.130 evrov.

Cene najcenejših hotelov pa se gibljejo od 988 do 3.409 evrov.

Neum.
Neum. (Foto: PROFIMEDIA)

Črna Gora

Južneje kot greste, nižje so cene, ugotavljajo na N1 Beograd. V črnogorskem obalnem mestu Hercegnovi lahko štiričlanska družina preživi 10 dni v različnih namestitvah, za katere bo odštela 528 evrov, za hotelsko namestitev pa od 1.619 do 8.523 evrov.

V Tivtu je mogoče najti prenočišče za družino za povprečno 44 evrov na dan, v Budvi pa za 49 evrov dnevno.

V Ulcinju pa lahko za 10 dni plačate le 306 evov oziroma 1.005 evrov, če želite bivati ​​v hotelu.

Budva.
Budva. (Foto: PROFIMEDIA)

Albanija

Za razliko od Črne gore pa so v Albaniji cene višje, ko se pomikate proti jugu države. Štiričlanska družina bi lahko na vrhuncu sezone v Draču desetdnevni oddih preživela za 221 evrov, v hotelu pa bi za namestitev z zajtrkom odšteli 264 evrov.

Na jugu pa so namestitve nekoliko dražje. Cene v Ksamilu se gibljejo od 596 evrov do 2.983 evrov za zasebne apartmaje. Za hotelske desetdnevne namestitve pa od 724 vse do 4.687 evrov.

Nekoliko cenejša pa je Saranda, kjer na portalu Booking najdete nastanitev za štiričlansko družino za deset dni od 323 pa do 3.409 evrov. V hotelih pa bo štiričlanska družina za desetdnevne počitnice odštela od 664 do 4.858 evrov.

Saranda
Saranda. (Foto: PROFIMEDIA)

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!