Oglasil se je fant, ki je bil pogrešan šest let: Vesel sem, da bom za božič doma

Svet 19. Dec 202310:34 0 komentarjev
Alex Batty
Alex Batty je bil še mlad fant, ko sta ga mama in dedek odpeljala na dopust. Nato se je za njim izgubila vsaka sled. (Foto: REUTERS)

17-letni Britanec Alex Batty, ki je bil zadnjih šest let pogrešan, je vesel, da bo božič preživel doma.

Alex Batty, britanski najstnik, ki so ga minuli teden nepričakovano našli v Franciji, je konec tedna prispel v rodni Oldham v Greater Manchestru in po šestih letih ponovno videl babico.

V ponedeljek je prvič spregovoril z britanskimi novinarji, ki so nestrpno pričakovali izjavo fanta, o katerem govori vsa država.

“Vesel sem, da bom za božič doma,” jim je povedal po poročanju Sky News.

“Ne morem povedati, kako olajšana in srečna sem, da je Alex varen in zdrav. Tako dobro je bilo spet slišati njegov glas in videti njegov obraz,” pa je ob njegovi vrnitvi v nedeljo dejala njegova babica in skrbnica Susan Caruana.

Kot poročajo britanski mediji, naj bi leta 2017 tedaj 11-letnega dečka njegova mati Melanie Batty in dedek David Batty odpeljala na počitnice v Francijo, kjer je za njimi izginila vsaka sled. Živeli naj bi v alternativni nomadski duhovni skupnosti, ki se je selila po pirenejskih dolinah, pred kratkim pa naj bi se odločil oditi. V sredo ga je na vznožju Pirenejev ustavil voznik in mu pomagal stopiti v stik z britanskim veleposlaništvom in babico.

Policija mamo in dedka še vedno išče. Po navedbah Guardiana sumijo, da je mati odpotovala na Finsko, dedek pa, da naj bi pred pol leta umrl.

Ali so navedbe medijev točne, za zdaj ni popolnoma jasno. 17-letnik uradne izjave policiji namreč še ni dal, saj mu želijo dati preiskovalci dovolj časa, da se privadi na vrnitev domov, in ga čakajo, da bo spregovoril, ko se bo počutil dovolj udobno in varno. Po pogovoru z dečkom pa se bo policija nato odločila, kako bo nadaljevala preiskavo, je poročal Guardian.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!