Po izbruhu vulkana kraji v Indoneziji prekriti s pepelom, umrlo je 13 ljudi

Svet 05. Dec 202109:45 0 komentarjev

Izbruh indonezijskega vulkana Semeru je doslej zahteval 13 življenj, poškodovanih je več deset ljudi, okoliške kraje pa je prekril vulkanski pepel. Navkljub izbruhu letalski promet poteka nemoteno.

Število žrtev izbruha vulkana Semeru na indonezijskem otoku Java je naraslo na 13, piše francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na podatke indonezijskih oblasti.

“Žrtev je zdaj 13. Reševalci so našli več trupel,” je povedal tiskovni predstavnik indonezijske agencije za naravne nesreče Abdul Muhari. Dodal je, da so deset ljudi, ki so bili zaradi izbruha ujeti, našli žive. Skupno so evakuirali 902 osebi.

Kraje v regiji Lumadžang na vzhodu Jave je prekrila gosta plast lave in pepela. Poleg 13 mrtvih je 89 ljudi poškodovanih, med njimi pa sta tudi dve nosečnici. Večina poškodovanih ima opekline.

Indonezija
Antara Foto/Umarul Faruq/REUTERS

Navkljub izbruhu vulkana letalski promet deluje nemoteno.

Gora Semeru je visoka 3676 metrov in je najvišji vrh Jave. Zadnji večji izbruh je bil decembra lani, ko je moralo domove zapustiti na tisoče ljudi. Indonezija sicer leži na t. i. pacifiškem ognjenem obroču. Otoška država z okoli 275 milijoni prebivalcev ima okoli 130 aktivnih vulkanov.

Indonezija
Antara Foto/National Disaster Mitigation Agency (BNPB)/REUTERS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!