Po razkritju ženine bolezni princ William znova opravlja dolžnosti

Svet 18. Apr 202416:50 0 komentarjev
princ William
Foto: PROFIMEDIA

Britanski princ William od danes znova opravlja svoje dolžnosti po tem, ko si je po razkritju, da so njegovi ženi Kate odkrili raka, vzel nekaj premora.

Princ William od danes znova opravlja svoje dolžnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Britanski prestolonaslednik je danes obiskal dobrodelno organizacijo in mladinski center na obrobju Londona. Dolžnosti je začasno prenehal opravljati po tem, ko je njegova žena Kate konec marca razkrila, da se zdravi zaradi raka.

Britanski princ je obiskal dobrodelno organizacijo za razdeljevanje hrane v Surreyju na jugozahodu Londona, nato pa še mladinski center na zahodu prestolnice. Čeprav William ni opravljal svojih uradnih obveznosti, pa se je prejšnji teden že pojavil v javnosti, ko si je v Birminghamu ogledal nogometno tekmo kluba Aston Villa v spremstvu 10-letnega sina, princa Georgea.

41-letni William, prestolonaslednik in najstarejši sin kralja Karla III., se je iz javnosti začasno umaknil, potem ko je njegova žena in valižanska princesa Kate prejšnji mesec sporočila, da je v zgodnji fazi zdravljenja, ker so ji odkrili raka.

Nedolgo pred tem je britansko javnost šokirala vest, da je za rakom zbolel kralj Karel III. Buckinghamska palača podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju ne razkriva, javili so le, da ne gre za raka prostate. Karel III. se je sicer skupaj s soprogo kraljico Camillo na veliko noč udeležil maše v cerkvi v Windsorju, kar je bil njegov prvi odmevnejši javni nastop po razkritju diagnoze.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!