Posmrtni ostanki pripadajo blogarki, zaročenca še iščejo

Svet 22. Sep 202110:59 0 komentarjev
Gabby Petito
Profimedia

V ZDA v zadnjih dneh odmeva izginotje blogarke Gabby Petito. FBI je potrdil, da so našli njene posmrtne ostanke v nacionalnem parku Wyoming. Med glavnimi osumljenci je njen zaročenec Brian Laundrie, ki se je sam vrnil s potovanja, trenutno pa ni znano, kje je.

Ameriška blogarka Gabby Petito se je skupaj z zaročencem junija odpravila na potovanje po državi. Načrt je bil, da s kombijem prepotujeta zahodno obalo in si ogledata nacionalne parke v zahodnem delu države.

Na začetku je Petito na družbenih omrežjih navdušeno objavljala vtise s potovanja, zasuk pa se je zgodil v sredini avgusta. Da nekaj ni v redu, je bilo slutiti 12. avgusta. Takrat je par ustavila policija, na posnetkih pa je objokana Petito, ki je v pogovoru s policistom potožila o svojem psihičnem zdravju. Dodala je, da se s partnerjem Brianom Laundriejem večkrat prepirata kot običajno, Petito pa naj bi partnerja tudi udarila, vendar ji policija ni izrekla nobene kazni.

Par je pozneje objavil posnetek na YouTubu, na katerem se smeje in poljublja (posnetek ima več kot 3,2 milijona ogledov). Čez pet dni je Petito poklicala mamo in ji povedala, da se odpravljata v gorski predel parka v Wyomingu.

Uradno pogrešana od 11. septembra

Zadnjič se je Petito na družbenem omrežju Instagram oglasila 25. avgusta in ob objavi fotografije zapisala “Happy Halloween”, vendar ob fotografiji ni bilo nobenega lokacijskega podatka, nato je 30. avgusta poslala še tekstovno sporočilo družini, da v nacionalnem parku Yosemite ni omrežja, vendar policija ni prepričana, kdo je poslal sporočilo.

Uradno je bila Petito pogrešana od 11. septembra, ko je tudi stekla obsežna iskalna akcija. Takrat še pogrešano dekle so iskali z droni, psi in helikopterjem.

Brian Laundrie
Profimedia

Glavna naloga FBI: najti mora zaročenca

Glavni osumljenec za njeno izginotje in pozneje smrt je hitro postal njen 23-letni zaročenec, ki se je 1. septembra sam vrnil s potovanja, hitro po tem pa je izginil in uradno velja za pogrešanega.

Policija je 20. septembra v okrožju Teton v Wyomingu našla posmrtne ostanke, pozneje pa so s forenzičnimi preiskavami dokazali, da ostanki pripadajo pogrešani Petito. Forenzik vzroka smrti v poročilu ni razkril.

Uradno še ni znano, kaj se je zgodilo, v javnosti pa so se hitro pojavili številni scenariji. FBI upa, da bo ključ do razkritja skrivnostnega izginotja Petito razkril njen zaročenec, ki ga za zdaj še vedno niso našli. Odvetniki družine Petito trdijo, da se Laundrie skriva, povzema CNN, je pa FBI izvedel obsežno preiskavo njegovega doma v North Portu. Kot je povedala njegova družina, so ga nazadnje videli 14. septembra, od doma pa je odšel z nahrbtnikom, pred tem pa ni želel govoriti o izginotju zaročenke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!