Previdno, če greste na hrvaško obalo. Sunki vetra tudi do 185 kilometrov na uro

Svet 14. Dec 202316:58 0 komentarjev
Valovi na Hrvaškem
BOBO (fotografija je simbolična)

Na Hrvaškem so za petek razglasili rdeči alarm, saj so napovedane nevihte in močni sunki vetra. V Velebitskem kanalu bi sunki burje lahko dosegli tudi do 185 kilometrov na uro. Pristojni ljudem svetujejo, naj ne odhajajo na nenujne poti. Pričakovati je tudi, da zaradi razmer ne bodo vozili trajekti.

Ob hrvaški obali so zaradi napovedi močnega vetra za petek razglasili rdeči alarm. Na Kvarnerju in Kvarneriću je pričakovati nevihte, sunki vetra pa bodo dosegali hitrost od 65 do 130 kilometrov na uro. Močno burjo je pričakovati tudi v Velebitskem kanalu, kjer je zvečer možna tudi orkanska burja. Hitrost vetra bo dosegla od 65 do 185 kilometrov na uro.

Močno burjo je pričakovati tudi na severu Dalmacije, kjer bo pihal veter s hitrostjo od 65 do 120 kilometrov na uro. V srednji Dalmaciji pa bodo sunki dosegali od 65 do 140 kilometrov na uro.

Vremenske razmere bodo nevarne in ogrožena so lahko tudi življenja, opozarja hrvaški hidrometeorološki zavod. Razmere bodo nevarne predvsem za pomorščake, poškoduje se lahko tudi obalna infrastruktura, poroča Index.hr.

Pristojni prebivalcem svetujejo, naj se izognejo nenujnim potem in se ne zadržujejo v bližini obale na ogroženih območjih. Pričakovati je tudi, da trajekti ne bodo vozili. Vsem, ki bi se torej vseeno odpravili na pot, svetujejo pozorno spremljanje prometnih informacij.

rdeči alarm, hrvaška
Foto: DHMZ

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!