Rdeče opozorilo za hrvaško obalo: pihala bo orkanska burja

Svet 25. Feb 202317:47 0 komentarjev
hrvaška, zadar burja
BOBO

Pri južnih sosedih je izdano rdeče opozorilo, ponekod lahko sunki vetra dosežejo do 160 kilometrov na uro. Oblasti ljudem priporočajo, naj se izogibajo ogroženih obalnih območij.

Na Hrvaškem so za nedeljo objavili rdeče opozorilo zaradi orkanske burje s sunki vetra do 160 kilometrov na uro, za območje Reke in zahodne Istre, severne Dalmacije, Kvarnerja in Velebitskega kanala.

Uprava za civilno zaščito ljudem svetuje izogibanje ogroženim obalnim območjem, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Preberite še: Prihajajo nizke temperature in sneg: kje bo začelo najprej snežiti?

Uprava za civilno zaščito je pojasnila, da na območju Reke pričakujejo sunke vetra, ki bodo hitrejši od 120 kilometrov na uro, v zahodni Istri in severni Dalmaciji pa do 120 kilometrov na uro.

Na območju Kvarnerja je pričakovati sunke vetra do 150 kilometrov na uro, do 165 kilometrov na uro pa na območju Velebitskega kanala.

Opozorili so še, da bodo vremenske razmere zelo nevarne za ljudi, predvsem za mornarje, obstaja pa tudi tveganje velike škode za obalno infrastrukturo ter za prekinitve prometa in dobave električne energije. Trajekti verjetno ne bodo vozili, so še sporočili in ljudem svetovali, da se izogibajo ogroženim obalnih območjem.

Oranžno opozorilo zaradi vetra s hitrostjo do 65 kilometrov na uro pa so za nedeljo objavili za Liko ter srednjo in južno Dalmacijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!