Streljanje na šoli v ZDA: trije mrtvi, sedem ranjenih

Svet 25. Okt 202208:15 1 komentar

V streljanju na srednji šoli v St. Louisu v zvezni državi Misuri so umrli najmanj trije ljudje, med njimi napadalec. Sedem je ranjenih, razlogi za napad pa še niso znani.

Dogodek se je zgodil ob 9. uri po lokalnem času na srednji šoli Central Visual & Performing Arts. Za zdaj ni jasno, kako je napadalcu uspelo vstopiti v šolo, ki je bila zaklenjena. Ob tem naj bi se mu pri streljanju zataknilo orožje.

Po poročanju BBC je bil napadalec star 19 let in je umrl v streljanju s policijo. Motiv za napad na šolo, ki jo obiskuje 400 učenk in učencev, ni znan.

Umrli sta še ena od učenk in učiteljica, sedem ranjenih pa po poročanju lokalnih medijev ni v smrtni nevarnosti.

Učenci šole so ob začetku streljanja zbežali iz zgradbe. V prvem odzivu so dejali, da ima strelec dolgo strelno orožje. Po besedah mestnega policijskega komisarja Michaela Sacka so varnostniki hitro ukrepali. Napadalec naj bi imel pri sebi več sto nabojev, zato bi se lahko po besedah Sacka razpletlo tudi veliko huje.

Streljanje ZDA Misuri
REUTERS

V preteklosti ga niso obravnavali

Po podatkih policije je napadalec pred kratkim končal šolo, v preteklosti pa ni bil obravnavan zaradi kriminalnih dejanj. Kot je dejala ena od preživelih učenk, je napadalec med napadom dejal, da je utrujen “od te preklete šole”.

Med žrtvami je tudi 61-letna profesorica Jean Kuczko, ki je na šoli delala od leta 2008. Kot je povedala njena hčerka Abigail Kuczka, je zaščitila svoje učence.

“Naši otroci ne bi smeli doživeti tega,” je na tiskovni konferenci po streljanju dejala županja St. Louisa Tishaura Jones.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.