Trump Bidna označil za sovražnika države: “Gre za šokantno zlorabo oblasti”

Svet 04. Sep 202208:56 1 komentar
Donald Trump
PROFIMEDIA

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je v soboto na zborovanju v Pensilvaniji zdajšnjega predsednika Joeja Bidna označil za "sovražnika države", za preiskavo FBI pa je dejal, da gre za "eno najbolj šokantnih zlorab oblasti katerekoli administracije v ameriški zgodovini".

“Ne obstaja bolj nazoren dokaz resničnih groženj ameriški svobodi kot tisti pred nekaj tedni, ko smo bili priče eni najbolj šokantnih zlorab oblasti katerekoli administracije v ameriški zgodovini,” je v svojem prvem javnem nastopu od preiskave 8. avgusta zatrdil Donald Trump.

Pred množico navdušenih podpornikov v mestu je izrazil prepričanje, da bo ta “zloraba zakona imela posledice, kakršnih ni še nihče videl”.

Kritičen je bil tudi do govora Joeja Bidna, v katerem je trenutni predsednik ZDA prav tako v Pensilvaniji dejal, da Trump in njegovi privrženci, ki sprejemajo ideologijo “Naredimo Ameriko spet veliko”, predstavljajo ekstremizem, ki ogroža temelje republike. Svoje podpornike pa je Biden pozval, naj se temu uprejo.

Trump je Bidnove besede v soboto označil za “najbolj hudoben, sovražen in razdiralen govor, kar ga je kdaj podal kak ameriški predsednik”. “On je sovražnik države,” je zatrdil in dodal, da nevarnost za demokracijo prihaja s skrajne levice, ne desnice.

Trump je spregovoril na zborovanju pred novembrskimi vmesnimi volitvami, na katerih Bidnovim demokratom grozi možnost izgube večine v obeh domovih kongresa. V poskusih, da bi jo obdržal, Biden poskuša volitve spremeniti v referendum o Trumpu.

Tako Biden kot Trump sta Pensilvanijo, enega ključnih volilnih bojišč, obiskala v času, ko še odmeva preiskava zvezne policije FBI na Trumpovem posestvu Mar-a-Lago na Floridi. Glede na objave pravosodnega ministrstva so agenti tam med drugim zasegli strogo zaupne dokumente, našli naj bi tudi več praznih map, kar nakazuje, da so nekateri najbolj občutljivi dokumenti izgubljeni ali uničeni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje