Truplo Alekseja Navalnega so ruske oblasti vendarle izročile njegovi družini

Svet 24. Feb 202417:04 3 komentarji
Slika Alekseja Navalnega pred rusko ambasado v Haagu
Slika Alekseja Navalnega pred rusko ambasado v Haagu (Foto: PROFIMEDIA)

Truplo umrlega ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega so vendarle izročili njegovi materi, je sporočila tiskovna predstavnica Navalnega Kira Jarmiš.

“Truplo Alekseja Navalnega so izročili njegovi materi. Hvala vsem, ki so podpirali to zahtevo,” je na na družbenih omrežjih sporočila tiskovna predstavnica Navalnega Kira Jarmiš.

Ob tem je dodala, da je Ljudmila Navalna, mati pokojnega ruskega opozicijskega voditelja še vedno v Salekhardu. Za zdaj še ni znano, kdaj bo pogreb, je sporočila. Kot je dejala, še vedno obstaja možnost, da bi se ruske oblasti vmešale v organizacijo pogreba, kot si to želi družina umrlega Alekseja Navalnega.

Ljudmila Navalna je sicer v četrtek sporočila, da so ji oblasti dovolile videti sinove posmrtne ostanke, a ji ga niso izročile. Ob tem jih je obtožila, da jo skušajo prisiliti, naj sina pokoplje na skrivaj.

Truplo Alekseja Navalnega so ruske oblasti predale njegovi materi prav na dan, ko svet obeležuje drugo obletnico ruskega napada na Ukrajino.

Navalni je umrl prejšnji teden med prestajanjem 19-letne kazni v zaporu na skrajnem severu Rusije. Vzrok njegove smrti uradno še ni znan. Številne zahodne države odgovornost za njegovo smrt pripisujejo Putinu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje