Bivši inšpektor pojasnil, kaj se bo zgodilo, če trupla deklice nikoli ne najdejo

Svet 10. Apr 202410:36 4 komentarji
Iskanje trupla Danke Ilić
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs

V Srbiji se nadaljuje iskalna akcija trupla deklice Danke Ilić. Čeprav je eden od dveh osumljencev že priznal krivdo, pa ne želita razkriti, kam sta odložila truplo. Nekdanji inšpektor Dragiša Remović je zdaj razložil, kaj sledi, če trupla ne najdejo v kratkem.

Policija še vedno išče truplo dveletne Danke Ilić. Deklica iz Srbije je bila več dni pogrešana, nakar so policisti ugotovili, da sta jo komunalna delavca zadela z avtomobilom. Eden od njiju jo je zatem zadavil in njeno truplo odvrgel na deponiji, čez dva dni pa truplo s pomočjo brata in očeta prestavil neznano kam.

Osumljenca zdaj ne želita razkriti, kje je truplo deklice. Kot za portal Nova.rs pojasnjuje nekdanji inšpektor oddelka za krvne in spolne delikte beograjske policije Dragiša Remović, se iskanje trupla, če ga ne bodo našli v kratkem, v resnici ne bo nikoli končalo. “Ni roka, v katerem se iskanje prekine. Žive ali mrtve osebe za vedno ostanejo na seznamu pogrešanih, policija pa jih še naprej išče. Edino, kar se bo verjetno zgodilo, je zmanjšanje intenzivnosti iskanja, a zagotovo se ne bo ustavilo,” je pojasnil.

Za preiskavo in sodni postopek po njegovem zatrjevanju ne potrebujejo nujno trupla deklice, dovolj so drugi materialni dokazi. “Minili so časi, ko je veljalo, da brez trupla ni mogoče izpeljati sojenja,” je pojasnil Remović in dodal, da bi kot glavni dokaz lahko služil najden dekličin DNK na ali v vozilu, v katerem sta jo prepeljala.

Iskanje pogrešane Danke
Foto: Sanja Sovrlić/N1

In če ne najdejo DNK? To lahko spremeni situacijo, saj lahko osumljenec kljub priznanju krivde policiji svojo izjavo kadarkoli med postopkom spremeni. “Ravno zato so pomembni drugi materialni dokazi, saj ne more vse temeljiti samo na izpovedi priče. Ni mi jasno … Kako to, da ni bilo nobenih sledi, če sta že priznala, da sta ubila deklico?” se sprašuje Remović. Ena od mogočih razlag bi po njegovih besedah lahko bila, da sta deklico zavila v vrečko, v kateri je ostal tudi DNK.

Ob tem se pojavlja več teorij, zakaj osumljenca nočeta razkriti, kje je truplo deklice. Prva teorija je, da sta z njim naredila nekaj pošastnega, druga pa, da upata, da se bosta rešila dosmrtne ječe, če trupla ne bodo našli. “Morda sta ugotovila, kaj vse bi lahko izdalo truplo, in ju je strah. Lahko sta ga večkrat premaknila. Morda sta z otrokovim telesom storila nekaj pošastnega. Kot mama in človek težko izgovorim, kaj bi lahko storila,” je v ponedeljek za Blic dejala načelnica policije Bojana Otović Pajnović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje