Tudi na Hrvaškem naj bi informacije uhajale s tožilstva

Svet 16. Nov 202111:39 > 11:39 0 komentarjev
Hrvaška policija
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V veliki akciji hrvaške policije in Uskoka so na Hrvaškem prijeli več ljudi. Med drugim so pridržali tudi nekdanjo tožilko, ki naj bi osumljeni v aferi Agrokor posredovala podatke o preiskavi proti njej.

Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) in policija sta v novi akciji aretirala nekdanjo namestnico zagrebškega državnega odvetništva Mirelo Alerić Puklin, njenega moža Gorana Puklina, osumljenca v aferi Janaf, in nekdanjo članico uprave Agrokorja Piruško Canjuga, piše N1 Hrvaška.

Po neuradnih informacijah so pridržanja povezana z zlorabo položaja in pooblastil v primeru Agrokor. Mirela Alerić Puklin je namreč v primeru Agrokor vodila primer Piruške Canjuga, ki je ena od obtoženih v Aferi Agrokor. Po poročanju portala Index.hr naj bi Mirela Alerić Puklin Piruški Canjuga posredovala nekatere podatke o preiskavi proti njej.

Gorana Puklina, moža nekdanje tožilke in direktorja Hrvaške loterije, naj bi po neuradnih informacijah Indexa aretirali zaradi povsem druge zadeve. Puklin in še ena oseba  naj bi sodelovala pri pripravi več milijonov kun vrednega javnega razpisa za IT storitve.

Po neuradnih informacijah so preiskovalci zaslišali sedem ljudi, vsi pa naj bi bili iz Zagreba. Ne bodo pa vsi pridržani.

Policija je prejšnji teden pridržala uslužbenko specializiranega državnega tožilstva, ki je prek posrednikov slovenskim članom kavaškega klana dostavljala zaupne informacije iz preiskave, ki poteka zoper njih. Za svoje usluge naj bi med drugim dobila avto. Več o tem preberite tukaj. Ali ima kavaški klan krta tudi v slovenski policiji?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!