Umetna inteligenca že na porokah. In ljubezenske zaobljube, ki jih piše

Svet 15. Apr 202319:36 1 komentar
ChatGPT
Profimedia

Ko zmanjka kreativnega navdiha za romantične izpovedi ob poroki, se pari zatekajo k umetni inteligenci. Kako je ChatGPT spremenil in olajšal pisanje poročnih zaobljub?

ChatGPT, spletno orodje, ki na podlagi umetne inteligence piše besedila, je postalo priljubljeno zatočišče za pare, ki pišejo poročne zaobljube ali izpovedi. Ko se je Elyse Nguyen znašla pred dejstvom, da bo morala napisati poročno zaobljubo in jo prebrati na poroki, a ni našla inspiracije, ji je prijateljica predlagala, naj uporabi ChatGPT. Za šalo sta res uporabili orodje, a na njeno presenečenje, besedilo, ki ga je pripravila umetna inteligenca, ni bilo tako slabo, da ne bi bilo uporabno.

Bilo je nekoliko osladno z nekaj omembami nje in moža, a osnova zaobljube in struktura sta bila tam, je povedala za CNN. Besedilo je nato uredila, vnesla humoristične vložke in podrobnosti o svojem partnerju ter nekaj osebnih izboljšav. Na koncu je velik del besedila, ki ga je spisala umetna inteligenca, tudi uporabila in prebrala na svoji poroki.

“Olajšalo mi je pisanje, ker pred tem nisem imela izkušnje s pisanjem zaobljub, niti nisem vedela, kaj sploh moram napisati,” je povedala Nguyen in dodala, da se umetna inteligenca odlično znajde z aliteracijami, metaforami in analogijami.

Pari uporabljajo umetno inteligenco tudi za pisanje govorov, sklenitev verskih porok in za postavljanje poročnih spletnih strani. Ellen Le je na podlagi orodja ChatGPT ustvarila spletno stran Joy, ki je namenjena prav parom, ki se pripravljajo na dan D. Tam lahko pari poiščejo navdih za zahvalne kartice za svate; ali pa poročne priče za svoje govore. Čeprav umetna inteligenca ne zna posnemati osebnega sloga pisanja in ne pozna vseh človekovih “skrivnosti”, pa lahko pomaga pri zastavljanju loka besedila.

ChatGPT je sprožil tudi nekaj skrbi, saj besedila, ki jih pripravi umetna inteligenca niso vedno točna, pogosto navajajo lažne informacije ali celo širijo napačne. O nekaterih prednostih in slabostih spletnega orodja smo že pisali v članku z naslovom Kako dober je ChatGPT v programiranju, ali že ogroža svoje stvaritelje? O razvoju umetne inteligence in skrbi, ki jih aktualna dogajanja povzročajo, pa preberite v dveh člankih iz zadnjega dosjeja v rubriki Poglobljeno: “Prihaja val, kjer bo veliko ljudi zmedenih” in Umetna inteligenca počne stvari, na katere svet ni pripravljen.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje