V Berlinu bodo necepljeni ostali brez predbožičnega nakupovanja

Koronavirus 23. Nov 202115:17 > 15:27 0 komentarjev
Berlin
Christian Mang/REUTERS

Berlinske oblasti so odločile, da letos prepovejo božične nakupe za necepljene ljudi. V trgovine bodo tako lahko vstopali le cepljeni in prebolevniki. Izvzete so trgovine z osnovnimi potrebščinami.

V Berlinu zaostrujejo ukrepe za omejevanje širjenja koronavirusa. Od sobote bo za vstop v trgovine obvezno dokazilo o cepljenju ali prebolelosti, ob tem pa še naprej velja obvezno nošenje maske.

Od sobote bodo v trgovine v Berlinu vstopali le cepljeni in preboleli, so sporočile berlinske oblasti. Omejitev nakupovanja ne bo veljala za trgovine z živili in ostalimi osnovnimi potrebščinami.

Na avtobusih in vlakih bo od srede obvezen pogoj PCT, novosti pa so tudi na področju nastanitev. Tudi tam bo obvezen PC pogoj, ob tem pa še pri izobraževanju odraslih in pri športu v zaprtih prostorih. Oblasti razmišljajo, da bi obvezno nošenje mask uvedli tudi v kulturnih ustanovah in sprostitvenem sektorju.

Zaostrene razmere v Nemčiji

Berlin je tako sledil nekaterim drugim nemškim mestom, ki so pred dnevi odpovedala božične sejme. V Nemčiji se v zadnjih tednih spoprijemajo z zelo zaostreno sliko glede koronavirusa. V ponedeljek so potrdili več kot 30 tisoč novih primerov okužbe, ob tem pa še naprej raste sedemdnevna incidenca okužb s koronavirusom na 100 tisoč prebivalcev. Na začetku tedna so potrdili rekordno raven in znaša 386,5 okužbe. Visoko številom okužb imajo tudi v Berlinu, kjer so v zadnjem dnevu potrdili 3.262 bolnikov in pet smrtnih žrtev.

Včeraj je v nemški javnosti odmevala izjava ministra za zdravje Jensa Spahna, ki je dejal, da bodo zaradi trenutnega intenzivnega širjenja okužb s koronavirusom do konca zime večina Nemcev cepljena proti covidu-19, bo bolezen prebolela ali pa bo mrtva.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!