V Berlinu zasilno pristalo letalo družbe Ryanair

N1 video 31. Maj 202108:21 > 15:03 0 komentarjev

V Berlinu je v nedeljo zvečer zasilno pristalo letalo družbe Ryanair s 160 ljudmi, ki je bilo na poti iz Dublina v Krakov. Policija razloga za pristanek ne navaja, po poročanju nemških medijev pa naj bi bila v ozadju grožnja z bombo.

Letalo s 160 ljudmi na krovu je na letališču Berlin Brandenburg pristalo malo po 20. uri, potem ko je zaradi izrednega dogodka za to dobilo dovoljenje. Odpeljali so ga stran od glavnega terminala. Stran so odpeljali tudi potnike. Letalo so obkrožila števila policijska vozila, nato so ga temeljito preiskali, vključno s prtljago.

Ryanair je pozneje potrdil navedbe. Kot je sporočil irski letalski prevoznik, je letalo preusmerili zaradi morebitne varnostne grožnje. Dodal je, da je bilo berlinsko letališče najbližje.

Potniki so pot proti Krakovu malo pred 4. uro lahko nadaljevali z nadomestnim letalom, preiskava Ryanairovega letala pa se je nadaljevala do jutranjih ur, ko so jo končali z ugotovitvijo, da letalo ne predstavlja nevarnosti. To še vedno stoji na letališču, naj bi se pa danes vrnilo na Irsko, navedbe predstavnika letališča na spletu navaja časnik Bild.

Incident se je zgodil teden dni po zasilnem pristanku, v katerega je bil primorano še eno potniško letalo družbe Ryanair. Letalo na poti iz Aten v Vilno je bilo zaradi domnevne grožnje z bombo preusmerjeno na letališče v Minsku, kjer so oblasti nato prijele opozicijskega novinarja Romana Protaseviča in njegovo dekle, ki sta bila na krovu.

Poleg tega je Ryanairovo letalo na liniji med Dublinom in Krakovom moralo že lanskega julija zasilno pristati v Londonu. Vzrok je bila lažna grožnja z bombo, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!