V bombnem napadu na mošejo v Afganistanu umrlo najmanj 33 ljudi

Svet 22. Apr 202219:12 > 19:12 0 komentarjev
Molitev Afganistan
PROFIMEDIA

V eksploziji med petkovo molitvijo je v mošeji na severu Afganistana umrlo 33 ljudi, še 43 je poškodovanih, je sporočil talibanski predstavnik za odnose z javnostmi. Do eksplozije je prišlo le dan po dveh smrtonosnih napadih, za katere je prevzela odgovornost skrajna Islamska država.

Predstavnik za odnose z javnostmi Zabihula Mudžahid je prek Twitterja sporočil, da so med 33 žrtvami tudi otroci. Sodeč po še nepreverjenih fotografijah z družbenih omrežij je eksplozija predrla steno mošeje severno od Kunduza, ki je priljubljena med sufiji.

Sufiji so pogosto tarča napadov islamističnih skupin, kot je Islamska država, saj so po njihovem prepričanju nekateri njihovi obredi v nasprotju z islamom. Do eksplozije v mošeji je prišlo dan po napadu na največjo in najstarejšo šiitsko mošejo v mestu Mazar-i-Šarif na severu Afganistana, ki je v četrtek zahteval življenja najmanj 12 ljudi.

Ob tem je v Afganistanu v četrtek odjeknila še eksplozija v Kunduzu, kjer so umrle štiri osebe. Od lanskoletnega umika ameriške vojske iz Afganistana se je število terorističnih napadov zmanjšalo, četudi borci Islamske države nadaljujejo z napadi na skupine, ki jih sami dojemajo kot krivoverne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!