V javnost pricurljale nove fotografije princese Kate: bo to utišalo govorice?

Magazin 11. Mar 202417:00 2 komentarja
Kate Middleton
Foto: PROFIMEDIA

Danes so v javnosti prišle nove fotografije valižanske princese Kate Middleton. Fotografi so Kate ujeli, ko je popoldne skupaj s prestolonaslednikom princem Williamom v avtomobilu zapuščala grad Windsor.

Špekulacije in teorije o tem, kaj se pravzaprav dogaja z valižansko princeso Kate Middleton in zakaj se v javnosti, kljub januarski operaciji, ni pojavila že več kot dva meseca, nikakor ne pojenjajo. Odgovornost za razpihovanje vse glasnejših govoric in ugibanj bi lahko deloma pripisali tudi Kensingtonski palači, ki se je od princesine vrnitve v domačo oskrbo 29. januarja zavila v molk. Konec februarja so skopo sporočili le, da se princesa po operaciji počuti dobro.

Čeprav je kraljevi dvor že januarja oznanil, da bo javnost o njenem zdravstvenem stanju obveščena le takrat, ko bodo na voljo pomembne nove informacije, pa to ni ustavilo zanimanja javnosti, ki se iz dneva v dan vse bolj sprašuje, kje je pravzaprav Kate in zakaj kraljevi dvor, kljub vse glasnejšim teorijam zarote o zdravstvenem stanju valižanske princese, še naprej molči.

Ob britanskem materinskem dnevu je Kensingtonska palača nato v nedeljo objavila fotografijo valižanske princese z otroki – verjetno v upanju, da bi pomirila javnost – a je ta poteza povzročila več škode kot koristi za britansko kraljevo družino, saj se je za umik fotografije zaradi domnevnih digitalnih sprememb odločilo več tujih medijskih agencij. Že ob njeni objavi so se namreč pojavili dvomi o pristnosti fotografije. Na njej namreč izstopa več podrobnosti, ki potrjujejo dvome o pristnosti. Med njimi je denimo del rokava princese Charlotte, nenavaden položaj prstov desne roke princa Louisa in manjkajoč del zadrge na jakni Kate Middleton.

Prva uradna fotografija princese Kate Middleton po operaciji
Prva uradna fotografija princese Kate Middleton po operaciji (Foto: KensingtonRoyal/X)

Le nekaj ur po opravičilu v javnost pricurljale nove fotografije

Zaradi viharja očitkov in burnega odziva na družbenih omrežjih se je naposled prek pisne izjave na družbenem omrežju X odzvala valižanska princesa. Pojasnila je, da kot ljubiteljska fotografinja občasno eksperimentira z urejanjem fotografij. Za napako se je opravičila, javnost pa z njeno razlago ni bila zadovoljna. Nekateri dvomljivci so po odzivu namreč prepričani, da izjave ni napisala Kate, temveč služba za odnose z javnostmi britanskega kraljevega dvora. Ob tem so izrazili mnenje, da bi lahko Kate neutemeljene govorice in številne teorije zarote o njenem umiku iz javnega življenja utišala le tako, da bi se za napako opravičila v videosporočilu oziroma bi morala kraljeva družina v tem primeru objaviti originalno fotografijo.

“Če je šlo za zgolj majhno napako pri neškodljivi obdelavi fotografije, to nikogar ne bi zmotilo. Če ne objavijo originalne fotografije, se bodo teorije zarote, ki so jih skušali zatreti, le še poslabšale,” je na družbenem omrežju X zapisal britanski novinar in voditelj Piers Morgan, ki velja za velikega podpornika kraljeve družine.

Medtem ko se ves svet sprašuje, kje je Kate in kaj se z njo dogaja, so britanski mediji danes popoldne objavili nove fotografije Kate, ki je bila skupaj s princem Williamom fotografirana v vozilu. Kot poroča britanski tabloid Daily Mail, so ju fotografi ujeli, ko sta zapuščala grad Windsor. Valižanski princ se je popoldne odpravil v Westminstrsko opatijo na vsakoletno bogoslužje ob dnevu Commonwealtha, ob njem pa je bila Kate, ki se je namesto vrnitve h kraljevim dolžnostim odpravila na zasebno srečanje. Ni znano, kje naj bi se to srečanje odvilo. Na fotografijah sicer ni mogoče videti Kate, saj je bila fotografirana med gledanjem skozi okno, medtem ko je princ William gledal v telefon.

Po načrtovani operaciji 16. januarja v zasebni bolnišnici v Londonu in po skoraj dvotedenski hospitalizaciji ter vrnitvi na grad Windsor 29. januarja naj bi se Kate v javnost uradno vrnila po veliki noči, ko naj bi znova prevzela kraljeve dolžnosti. Priljubljena princesa se je nazadnje v javnosti pojavila na božič, ko se je skupaj z družino odpravila na mašo na posestvu Sandringham.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje