Vanessa Bryant dobila bitko na sodišču in 16 milijonov dolarjev

Svet 25. Avg 202207:16 0 komentarjev
Vanessa Bryant
PROFIMEDIA

Sodišče v Los Angelesu je odločilo v korist vdove Kobeja Bryanta Vanesse, ki je mesto tožila zaradi objavljenih nazornih fotografij s kraja helikopterske nesreče, v kateri sta umrla njen mož in hčerka. Sodišče je določilo 16 milijonov dolarjev (16 milijonov evrov) odškodnine za čustveno stisko.

Vanessa Bryant je med sojenjem dejala, da je imela panične napade, potem ko je izvedela, da so fotografije nesreče, v kateri sta umrla njen mož Kobe in 13-letna hčerka Gianna, gasilci in namestniki šerifa delili v javnosti.

Helikopterska nesreča, v kateri je umrlo devet ljudi, se je zgodila januarja leta 2020 v Kaliforniji. Po poročanju Los Angeles Timesa so reševalci in namestniki šerifa, ki so prvi prispeli na kraj nesreče, posneli več nazornih fotografij, na katerih so se videla tudi trupla, in jih delili z drugimi. Lanskega novembra je mesto ponudilo 2,5 milijona dolarjev (2,5 milijona evrov) za čustveno stisko in vdor v zasebnost, vendar se vdova Bryanta ni želela poravnati. V tožbo je šla skupaj s Christopherjem Chesterjem, ki je v nesreči izgubil ženo Sarah in hčerko Payton. Chesterju je sodišče dosodilo 15 milijonov dolarjev odškodnine (15 milijonov evrov).

“Nikoli nočem videti teh fotografij”

Vanessa Bryant je med sojenjem v solzah obnovila zgodbo, ko je izvedela za smrt in fotografije, ki so se takoj po nesreči pojavile v medijih. “Pobegnila sem iz hiše, saj nisem želela, da bi me dekleta videla takšno. Hotela sem le teči in kričati,” je dejala. Dodala je, da se je ob razkritju počutila “zaslepljeno, uničeno, prizadeto in izdano”.

“Nikoli nočem videti teh fotografij,” je rekla. “Moža in hčerke se želim spominjati takšna, kot sta bila,” je dejala Vanessa Bryant. Po poročanju BBC so gasilci in namestniki šerifa po nesreči zelo nazorne fotografije kazali v baru in tudi na gala dogodku. S svojimi dejanji so dodatno posipali sol na odprto rano, je dejal odvetnik Vanesse Bryant. Odvetnik okrožja je neuspešno trdil, da je “fotografiranje kraja bistvenega pomena” in da fotografije niso bile nikjer javno objavljene.

Edini, ki so lahko posneli fotografije kraja nesreče, so bili preiskovalci nacionalnega inštituta za varnost prometa in mrliški oglednik.

Tragična helikopterska nesreča se je zgodila 26. januarja leta 2020 pri kraju Calabasas v Kaliforniji. V njej so umrli Kobe Bryant, ki je bil star 41 let, njegova 13-letna hči Gianna in še sedem ljudi.

Helikopter je poletel iz okrožja Orange County, v katerem je Bryant domoval, kmalu po vzletu pa naj bi se zaradi goste megle znašel v težavah. Po podatkih losangeleške policije je strmoglavil malo pred 10. uro po lokalnem času. Namenjen naj bi bil v športno akademijo Mamba v Newbury Parku, približno 137 kilometrov stran. Tam si je želel Bryant ogledati hčerkino tekmo.

Kobe Bryant je bil eden najboljših košarkarjev v zgodovini, v dveh desetletjih je z ekipo Los Angeles Lakers petkrat postal prvak lige NBA, osvojil je dve zlati olimpijski medalji z ekipo ZDA leta 2008 v Pekingu in leta 2012 v Londonu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!