Vplivneža povzročila kaos v trgovinah, cena njunega izdelka na spletu poskočila

Svet 30. Dec 202211:31 4 komentarji
PROFIMEDIA

Britanska youtuberja KSI in Logan Paul sta v verigi supermarketov na Otoku povzročila pravi kaos. Vzrok je njuna nova športna pijača, ki je prvič po oktobru znova prišla na tamkajšnje trgovinske police.

Iz Velike Britanije prihajajo prizori kaotičnega navala na novo športno pijačo Prime, ki sta jo ustvarila znana youtuberja Logan Paul in JJ Olatunji, bolj znan kot KSI. Pijača je namreč te dni prvič po oktobru znova prišla na police britanskih supermarketov Aldi (v Sloveniji veriga nastopa pod imenom Hofer), pred tem pa sta jo youtuberja intenzivno promovirala tudi na svojih spletnih kanalih, poroča britanski Sky News.

Naval njunih oboževalcev na pijačo je bil do neke mere pričakovan, saj youtuberjema na njunih kanalih skupaj sledi kar 40 milijonov sledilcev. Poleg tega je trgovska veriga pred začetkom prodaje tvitnila, da so zaloge pijače po ceni okoli 2,25 evra omejene. V odzivu na to sporočilo je bilo že zaznati kaotične razmere, saj so številni oboževalci želeli vedeti natančno uro, ko bodo v trgovinah pijačo zložili na police.

Prime je športna pijača, ki sta jo ustvarjalca promovirala kot pijačo naravnega okusa, ki vsebuje 10 odstotkov kokosove vode, BCAA aminokisline, antioksidante in elektrolite. Pijača je nastala pod okriljem podjetja Prime Hydration, katerega ustanovitelja sta youtuberja Logan Paul in JJ Olatunji, bolj znan kot KSI.

Prerivanje za “dragoceno” pijačo

Na dan odprtja trgovin se je tako pred vrati res nagnetla množica prerivajočih in pijače željnih oboževalcev youtuberjev. Kljub temu da so v trgovinah omejili posamezen nakup na zgolj eno plastenko vsakega izmed okusov, so nekateri ostali praznih rok.

Evforija se je nato preselila tudi na eBay, kjer so se nekateri uporabniki posamezno plastenko pijače prodajali tudi za več kot tisoč evrov.

Kot že rečeno, je pijača youtuberjev prvič prišla na police oktobra. Takrat so jo prav tako v omejenih količinah ponudili v trgovinah Asda. Tudi takrat je bil posamezen nakup omejen, in sicer na tri plastenke.

Od boksarskega obračuna do skupne poslovne poti

Raper KSI in Logan Paul sta se pred začetkom skupne poti dvakrat pomerila tudi v boksarskem ringu. Prvi dvoboj se je končal brez zmagovalca, v drugem pa je slavil KSI.

Po obračunu sta spletni zvezdi združili moči na poslovni poti, sodelovanje pa je za zdaj očitno zelo uspešno.

Loganu Paulu je sicer pred tem uspelo v ring zvabiti tudi boksarskega zvezdnika Floyda Mayweatherja. Paul je v dvoboju dobil pravo lekcijo boksa, se mu je pa uspelo izogniti nokavtu. Ker je šlo za ekshibicijski dvoboj, zmagovalec ni bil uradno razglašen.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje