Za metanje jajc v Karla III. mora opraviti sto ur družbeno koristnega dela

Svet 14. Apr 202317:42 1 komentar
Patrick Thelwell
PROFIMEDIA

23-letnega študenta, ki je lani v kralja Karla III. vrgel nekaj jajc, so obsodili na sto ur neplačanega družbeno koristnega dela. Obsojenec je sicer zanikal, da bi storil kaznivo dejanje, saj da je šlo za samoobrambo pred "nasiljem, ki ga izvaja britanska država".

Študenta, ki je lani med sprehodom britanskega kralja Karla III. v mestu York na severu Anglije vanj vrgel nekaj jajc, je sodišče v Yorku danes spoznalo za krivega ogrožajočega ravnanja. Obsodilo ga je na sto ur neplačanega družbeno koristnega dela, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sodišče je ugotovilo, da je 23-letni Patrick Thelwell proti kralju “vrgel najmanj pet jajc”, medtem ko se je kralj srečal s prebivalci mesta.

Thelwell je na sojenju zanikal, da bi storil kaznivo dejanje. Trdil je, da je bila njegova uporaba “nasilja nizke stopnje” zakonita, saj je šlo za samoobrambo pred “nasiljem, ki ga izvaja britanska država”.

Patrick Thelwell
PROFIMEDIA

Kralj je bil s kraljico Camillo v Yorku 9. novembra lani ob odkritju kipa njegovi mami, septembra lani umrli britanski kraljici Elizabeti II.

Na sojenju so povedali, da so kralja in kraljico ravno pozdravili visoki lokalni predstavniki, ko je Thelwell proti kralju vrgel pet jajc, ki so ga skoraj zadela. Preden ga je prijela policija, je vzklikal, da je bila “ta država zgrajena na krvi sužnjev” in da Karel III. ni njegov kralj.

Nekateri ljudje v množici so mu odgovorili s petjem britanske himne.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (1)

Prikaži vse komentarje