Zaradi belega prahu evakuirali Belo hišo. Izkazalo se je, da gre za kokain

Svet 05. Jul 202311:18 0 komentarjev
Bela hiša
N1

Varnostna služba je v delu Bele hiše, v katerem je tudi predsedniška ovalna pisarna, našla bel prah. Najdba je sprožila evakuacijo objekta, kasneje pa se je izkazalo, da gre za kokain.

Varnostna služba, odgovorna za varnost ameriškega predsednika Joeja Bidna, je v nedeljo zvečer v zahodnem krilu Bele hiše našla bel prah, za katerega naj bi prvi test pokazal, da je kokain. Najdba je pred tem sprožila evakuacijo in začasno zaprtje objekta. Bidna v tem času ni bilo v Beli hiši.

Bel prah je varnostna služba v nedeljo zvečer našla v delovnem prostoru zahodnega krila Bele hiše, ki so jo kmalu zatem evakuirali in začasno zaprli, je sporočil tiskovni predstavnik službe Anthony Guglielmi. Biden in njegova družina so bili v tistem času v rezidenci Camp David.

Kako je kokain prišel v Belo hišo?

Gasilci so nato kmalu ugotovili, da snov ni nevarna, prvi test naj bi pokazal, da gre za kokain. Tega Guglielmi sicer ni potrdil, je pa dejal, da so snov poslali na nadaljnja testiranja. Poteka tudi preiskava, kako je ta prišla v Belo hišo, poroča britanski BBC.

Po poročanju televizije CBS News so prah našli v omari v skladiščnem prostoru, ki jo osebje Bele hiše in gostje običajno uporabljajo za shranjevanje mobilnih telefonov. Prav tako naj bi dva uslužbenca organov pregona potrdila, da je prvi test pokazal, da gre za kokain.

Zahodno krilo je velik, večnadstropni del Bele hiše, v katerem so pisarne predsednika ZDA, vključno z Ovalno pisarno in konferenčno sobo. V njem so tudi pisarne podpredsednika, vodja osebja, tiskovnega predstavnika in več sto drugih uslužbencev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!