Dirka, v kateri sta se preizkusili tudi Tara Zupančič in Sanja Modrić

Oglas 15. Jun. 202112:04 > 22. Jun. 2021 11:48
Delite:
Foto: Porsche Center Ljubljana

Osem etap, osem tekmovalcev, 25 metrov steze in avtomobili, ki so primerni za vsak žep. To je velika dirka za nagrado 911 Mini Cup, ki pa ga lahko osvoji samo en zmagovalec.

Na štartu je stalo osem znanih osebnosti, le štiri so se uvrstile v polfinale, v izločilnih bojih, ki potekajo vsak četrtek ob 18. uri na spletni strani 911.porsche.si in Facebook strani Porsche Center Ljubljana, pa bomo dobili dva finalista, ki bosta 1. julija poskušala čim bolj natančno, spretno in hitro priti do naslova prvaka.

V prvenstvu 911 Mini Cup pa nagrad ne osvajajo samo tekmovalci, ampak tudi vsi, ki jih na spletni strani 911.porsche.si spodbujate s svojimi glasovi. Vsak teden po vsaki etapi izžrebamo 9 dobitnikov Porsche paketa, v katerem so ovratni trak, kapa, zapestnica in termo skodelica, ter po enega udeleženca dogodka Porsche Experience Day, ki bo 17. julija na letališču v Lescah dan preživel v družbi vozil Porsche ter okusil njihovo moč in vozno dinamiko. Obišči 911.porsche.si/glasovanje, izberi svojega favorita in preizkusi svojo srečo.

1. etapa: Katja Pivk in Sanja Modrić

V prvi etapi dirke za pokal 911 Mini Cup sta se pomerili Katja Pivk, petkratna državna prvakinja v kartingu in športna novinarka Sanja Modrić. Njun prvi dvoboj je bil izenačen, v dodatnem krogu pa so se izkušnje za volanom ognjevitih kartov izkazale kot zmagovalna prednost. Katja Pivk se je prva uvrstila v polfinale.

2. etapa: Tara Zupančič in Ciril Komotar

Za uvrstitev v finale sta se v drugi etapi potegovala TV voditeljica in motoristka Tara Zupančič ter avtomobilski novinar in video bloger Ciril Komotar. En je vozil hitro in drzno, drugega pa je ves čas metalo iz ovinka. Kdo pa se je uvrstil v finale? Oglejte si posnetek dirke.

3. etapa: Oriana Girotto in Jože Robežnik

Tekma tretje etape je bila tako napeta, da smo jo morali kar dvakrat podaljšati z dodatnim krogom. V njej sta se pomerila TV novinarka in vodička po Ljubljani Oriana Girotto ter TV voditelj in video ustvarjalec Jože Robežnik. V finale pa je napredoval le eden od njiju.

4. etapa: Nik Škrlec in Martin Janežič – Buco

Martin Janežič – Buco se je zagnal proti ciljni črti, a sta se v četrti etapi dirke 911 Mini Cup vseeno bolj obrestovala preudarnost in taktiziranje Nika Škrleca, ki se je z zmago uvrstil v polfinale. Čestitke obema tekmovalcema, vi pa si oglejte posnetek napete dirke mojstrov.

5. etapa: Katja Pivk in Ciril Komotar

Katjo Pivk in Cirila Komotarja je v prvem polfinalnem dvoboju čakala nova preizkušnja. Slike modelov Porsche 911 sta morala razvrstiti od najstarejšega do najmlajšega. A odločilna je bila tekma na dirkališču. Pravzaprav njen dodatni krog.

6. etapa: Jože Robežnik in Nik Škrlec

V dvoboju za drugo štartno pozicijo v polfinalu bosta sodelovala kar dva TV voditelja – Jože Robežnik in Nik Škrlec. Le eden od njiju se bo za prvo mesto in pokal 911 Mini Cup pomeril s Cirilom Komotarjem. Finalne dirke mini prvenstva si oglejte vsak četrtek popoldan na spletni strani 911.porsche.si ali facebook strani Porsche Center Ljubljana.