Spoznajte koristi ročne limfne drenaže za vaše zdravje

Oglas 06. Apr 202214:30
Ročna limfna masaža
Foto: Profimedia

Ročna ali manualna limfna drenaža je posebna terapija oz. tehnika izvajanja masaže, ki spodbudi delovanje vašega limfnega sistema. S to posebno tehniko odstranjujemo odpadne snovi in toksine ter odvečno tekočino iz tkiv in telesa ter s tem očistimo vaš organizem.

Sliši se super.

Izvaja se tako v medicini za lajšanje simptomov in poškodb, po operativnih posegih ter lepotnih kirurških operacijah v zato specializiranih salonih in estetskih centrih. Pogosto je namreč ročna limfna drenaža tudi dobra dopolnitev pri bioresonančnih terapijah.

V kozmetičnih salonih pa se limfna drenaža izvaja predvsem pri:

– Zastajanju tekočine v telesu,
– zatekanju nog in rok,
– različnih lepotnih posegih na obrazu in telesu,
– zabuhlosti obraza,

– podočnjakih,
– izboljšanju teksture kože,
– splošni krepitvi imunskega sistema.

In kakšen je postopek ročne limfne drenaže?

Ročna limfna drenaža se izvaja s prsti in dlanmi, z rahlimi gibi, nežnejšimi od masaže ter s pritiski na točno določene točke. Tako spodbujamo tok naše limfne tekočine proti limfnim vozlom oz. h glavnim bezgavkam kjer odvečne snovi potujejo iz medceličnih prostorov vse do krvnega obtoka, tam pa se nato izloči iz telesa z urinom in potenjem.

Ta postopek nam pomaga pri očiščenju toksinov iz telesa, spodbuja naš limfni in krvni obtok, krepi naš imunski sistem in zmanjšuje možnost nastanka gripe in prehlada.

V primerjavi s klasično masažo, se ročna limfna drenaža izvaja brez masažnih olj ali krem.

Še nekaj koristi limfne drenaže na katere ne smemo pozabiti.

Ročna limfna drenaža prav tako pozitivno prispeva k izgubi telesne teže in pospeševanju metabolizma, pomaga pri zaprtju in prebavnih težavah. Pogosto se prav zaradi tega razloga izvaja tudi pri različnih anticelulitnih tretmajih, kot so kavitacija ali mederoterapija, saj je tako učinkovitost le-teh še večja.

Z odstranitvijo odvečnih toksinov iz telesa in razstrupitvijo nam tako pomaga v boju proti nadležnemu celulitu, zastajanju vode v telesu ter splošnemu boljšemu počutju v naši koži.

Še nekaj.

Limfna drenaža je prav tako priljubljena med športniki, saj pomaga pri sproščanju mišic, poskrbi za dober detox telesa in odpravlja otekline. S tem lajša poškodbe in zmanjšuje bolečino po poškodbah in po različnih operativnih posegih.

Ali je limfna drenaža namenjena samo poškodbam in bolnim posameznikom?

Ker živimo v zelo hitrem tempu in stresnem času se ročne limfne drenaže lahko poslužujemo prav vsi, saj pomirja naš simpatični živčni sistem, ki nadzoruje večino naših telesnih notranjih organov, kar posledično pomaga pri tesnobi ter odpravi stresa.

Zato se izvajanje limfne drenaže izredno priporoča pri posameznikih, ki so stalno v krču napetosti in stresu ter se težko sprostijo. Limfna drenaža bo ugodno vplivala na celo telo, sprostila mišice in poskrbela za manj stresno življenje ter tako pomirila vaše telo in duha.

Ročna limfna masaža
Profimedia

Dovolite si uživati ob lagodju ročne limfne drenaže.

Limfna drenaža ugodno vpliva tudi na našo kožo, saj je ta ob rednem izvajanju drenaže bolj prožna, napeta in sijoča, saj limfa izboljšuje našo teksturo kože. Zaradi učinka se posledično zmanjšanju zabuhlost obraza in je ravno zato izredno priljubljena po kirurških lepotnih operacijah, saj poskrbi, da oteklina hitreje uplahne.

Ker pa vemo…

Do zastoja limfe lahko prihaja iz različnih razlogov. Eden izmed najpogostejših razlogov je nezdrav življenjski slog in s tem nezdrava in neuravnotežena prehrana, premalo gibanja in nezadostna količina zaužite vode.

In še nekaj.

Do nabiranja odvečne tekočine v telesu in s tem zastajanja limfe lahko pride tudi zaradi pretesnih oblačil, vročine, mraza in pomanjkanja spanja. Pazimo na to.

Kje in kdaj poiskati pomoč?

Ročno limfno drenažo se izvaja v medicinskih, estetskih in kozmetičnih centrih in to večkrat tedensko. Izvajamo jo lahko na dva dni ali vsak dan, odvisno od željenega učinka in problema, ki ga z izvajanjem ročne limfne drenaže rešujemo. Čas trajanja posamezne terapije je prav tako različen in ta traja od 30min pa vse do 90min, odvisno od predela, ki ga obravnavamo.

Potrebno pa je seveda obvezno izvesti več terapij, saj le ena izvedena terapija z ročno limfno drenažo še ne prinese željenega izboljšanja.

Še za konec.

Torej, ročno limfno drenažo se lahko izvaja tudi preventivno, saj bo ugodno vplivala na celotno telo in okrepila naš imunski sistem, s tem pa lahko preprečimo nastanek nekaterih že prej omenjenih težav.

Komentari

Vaš komentar