Spoznajte osmij in zavarujte vaše prihranke

Oglas 28. Jul 202212:00 0 komentarjev
osmium institut
promocijska fotografija

Ko nam grozi inflacija in se nahajamo sredi nestabilnih razmer, tako mali kot institucionalni vlagatelji iščejo načine za zavarovanje svojih financ. Živimo v časih, ko se velja dodatno finančno izobraziti kako gospodarno ravnati z zasluženim denarjem in del tega tudi oplemenititi. Kam torej v teh turbulentnih časih naložiti denar? 

Plemenite kovine so zaradi svoje redkosti in lepote že tisočletja sredstvo za shranjevanje vrednosti.  Ravno zdaj, v času negotovosti, so naložbe v plemenite kovine izjemnega pomena, kar so prepoznali številni vlagatelji, saj sta vojna na evropskih tleh in strmo višanje inflacije sprožili pravo mrzlico nakupovanja plemenitih kovin. Prav plemenite kovine so na dolgi rok vedno zagotavljale donose in varovale naša sredstva pred inflacijo. Sloves varnega zatočišča v času negotovosti znova potrjuje zadnja izmed osmih plemenitih kovin na svetu – osmij. Osmij trenutno velja za pravi skriti adut med plemenitimi kovinami in ponuja edinstveno naložbeno priložnost. Na voljo je v obliki naložbenih ploščic in predstavlja edinstveno, stabilno priložnost sredi nestabilnih razmer.

»V državah z razvito investicijsko kulturo prodaja kristalinskega osmija izredno hitro raste vse od pojava na trgu leta 2014. Tako rekoč vsi trgi pa v zadnjem letu doživljajo skokovito rast, saj je osmij ena najvarnejših dolgoročnih naložb. Njegova vrednost v teh letih ni nihala, ampak je stalno rasla, poleg tega pa ni vezana ne na pretrese na trgu ne na industrijsko uporabo,« je povedal Alen Senekovič, direktor Osmium inštituta.

osmium institut
promocijska fotografija

Poleg investicijskih izvedb v diskih in ploščicah je na voljo tudi v oblikah za vdelavo v nakit. »Vse več proizvajalcev prestižnega nakita se za osmij odloča zaradi visoke vrednosti, privlačnega videza in izjemnega sijaja, saj se na kristalni površini osmija svetloba odbija bolj kot na diamantih. Poleg standardnih oblik jim omogočamo izdelavo posebnih oblik po njihovih željah,« je še povedal Senekovič.

Posebnosti osmija

Osmij je tako kot zlato in srebro plemenita kovina. Pripada platinski skupini, skupaj s kovinami, kot so rutenij, rodij in seveda platina. Osmij je tako kot druge plemenite kovine kemično obstojen in odporen proti rji ali koroziji. Poleg tega, da je obstojen, je tudi zelo gost. Osmij je z 22,61 grama na kubični centimeter najgostejši element, ki ga poznamo.

Razlogov, zakaj lahko o osmiju govorimo le v presežkih, je torej več. Glavni razlog za to, da draguljarji počasi, a vztrajno začenjajo izdelovati nakit z osmijem in da so vlagatelji odkrili osmij kot novo naložbeno priložnost, se skriva v posebnih lastnostih te redke plemenite kovine (neponaredljivost, unikatna kristalna struktura, edinstven odboj, ekstremna odpornost, izjemna čistina, …).

Kako bo z osmijem v prihodnje?

Naraščajoče povpraševanje po osmiju ne bo samo poganjalo rasti vrednosti, ampak bo po pričakovanjih spodbudilo razvoj trženja in prodaje. Pričakuje se, da bodo kmalu tudi večja podjetja, katera se ukvarjajo s plemenitimi kovinami in investicijskimi naložbami ponujale investicijski osmij. To bo vsekakor poenostavilo monetizacijo naložbe, po drugi strani pa tudi nakup. Za pregledovanje stanja na trgu osmija vam je na voljo pregledna mobilna aplikacija Osmium. Uporabniki mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android ali iOS si lahko aplikacijo brezplačno naložite iz Google Play in App store (aplikacija je na voljo tudi v slovenskem jeziku).

osmium institut
promocijska fotografija

Naložba v osmij je naložba za vse, ki želijo svoja sredstva zavarovati pred inflacijo in se zavedajo razvrednotenja papirnatega denarja. Naložba v osmij se začne od sto evrov naprej.

Strokovno svetovanje, preprost proces naročila, varna in zavarovana dostava

V Osmium inštitutu Slovenija vam zagotavljajo zanesljive storitve, ažurne informacije in strokovno svetovanje, preprost proces naročila, varno in zavarovano dostavo ter diskretnost. Ne zamudite priložnosti, kot je še ni bilo, in postanite lastnik najplemenitejše med vsemi plemenitimi kovinami.

Želite izvedeti več? Za dodatne informacije ali nakup se obrnite na Osmium inštitut Slovenija. Dosegljivi so na telefonski številki 040 333 303 ali prek elektronske pošte [email protected]

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!