Po napetem političnem tednu še oster obračun Dominike Švarc Pipan in Aleša Hojsa

N1 Studio 19. Maj 202318:04 komentarja

Burno soočenje pravosodne ministrice iz vrst SD Dominike Švarc Pipan in prejšnjega notranjega ministra, podpredsednika SDS Aleša Hojsa. Gosta sta ves čas prekinjala drug drugega in tudi povzdigovala glas, čeprav je ministrica sprva pozvala, da naj ljudi skušata pomiriti.

POUDARKI ODDAJE

Zaradi poteze Golobove vlade, ki je tik pred zdajci ukinila nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja, je v opozicijski SDS zavrelo. Janez Janša že govori o državljanski vojni, njegov vidni podpornik poziva k oboroževanju, pravosodno ministrstvo pa je tožilstvu naznanilo sum kaznivih dejanj. Državo medtem pretresa tudi največja afera v zgodovini urada za preprečevanje pranja denarja, brskanje po 195 bančnih računih in možnost velike zlorabe pomembne državne institucije, kar smo razkrili na N1.

O tem, pa tudi o odmevnem objemanju z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, sta se v oddaji N1 STUDIO burno spopadla ministrica za pravosodje iz vrst SD Dominika Švarc Pipan in prejšnji notranji minister, podpredsednik SDS Aleš Hojs. Padali so številni očitki in ostre besede, tudi o tem, kdo v resnici razdvaja narod in spodbuja sovraštvo.

Podkast: oddajo lahko tudi poslušate

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.