Kdo je zmagal v vaši občini: seznam novih županov in županj

Slovenija 20. Nov 202217:20 > 23:07
lokalne volitve, volilna skrinjica
Žiga Živulović jr./Bobo

V Ljubljani je Zoran Janković zmagal v prvem krogu, v Mariboru bo drugi krog, vanj sta se uvrstila aktualni župan Saša Arsenovič in Franc Kangler. Drugi krog bo tudi v Celju. Poglejte, kdo je zmagal v vaši občini in kje bodo kandidati morali v drugi krog. Objavljamo seznam.

Volilci so se na volitve podali v 212 slovenskih občinah. Za mesto župana se je potegovalo 618 kandidatov, za svetniška mesta – teh je 3.382 – pa 18.671 kandidatov. V Ljubljani je aktualni župan Zoran Janković slavil že v prvem krogu, v Mariboru bo drugi krog, vanj sta se uvrstila aktualni župan Saša Arsenovič in Franc Kangler, tudi v Celju bo drugi krog, poleg aktualnega župana Bojana Šrota se bo vanj uvrstil Gregor Deleja. V Novem mestu je slavil Gregor Macedoni, na Ptuju Nuška Gajšek, v Radencih ponovno Roman Leljak … Kakšni so izidi v posameznih regijah, preberite v novicah na dnu članka.

V spodnji tabeli poglejte, kdo je zmagal v posamezni občini in kje bo zmagovalca dal drugi krog. *V iskalnik lahko vpišete ime občine ali kandidata.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.