Iz Zagreba z Ryanairom proti 24 evropskim mestom

Gospodarstvo 23. Jul 202118:11 0 komentarjev
Ryanair
Paul Hanna/REUTERS

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je odprl novo bazo v Zagrebu, v kateri bo do konca leta imel tri letala. Po poletnih povezavah s 15 mesti družba v zimskem času načrtuje polete iz Zagreba proti 24 evropskim mestom.

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je danes odprl novo bazo v Zagrebu. Do konca leta bo imel v njej tri letala. Naložba na zagrebškem letališču Franja Tuđmana je ocenjena na 300 milijonov evrov. Po poletnih povezavah s 15 mesti družba v zimskem času načrtuje polete iz Zagreba proti 24 evropskim mestom.

Ryanair je tako odprl drugo bazo na Hrvaškem, potem ko je v začetku julija znova odprl bazo v Zadru. V Zagrebu ima sedaj eno letalo, od septembra bo imel dve, konec leta pa tri, so napovedali na današnji novinarski konferenci na zagrebškem letališču. Službe se obetajo 90 delavcem.

Do aprila prihodnje leto napovedujejo 700 tisoč potnikov

Kot je povedal predsednik uprave Ryanaira Eddie Wilson, naj bi do konca poslovnega leta, ki se bo zaključilo aprila prihodnje leto, v Zagreb pripeljali približno 700.000 potnikov. Poleg Zagreba in Zadra Ryanair na Hrvaškem leti še v Pulj.

V francoskem koncesionarju zagrebškega letališča MZLZ so izrazili zadovoljstvo, ker je Ryanair odprl svojo bazo tudi v Zagrebu. Ob tem pričakujejo, da bodo letos dosegli polovico prometa iz predkoronskega leta 2019.

Wilson je danes med drugim napovedal, da bo Ryanair v naslednjih nekaj letih povečal število svojih letal na več kot 600. Za to naj bi namenil 22 milijard dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!