Z zdaj dovoljenih 50 bi zbiranje zmanjšali na 25 ljudi

Koronavirus 09. Sep 202106:59 > 09:06
Druženje
PROFIMEDIA

Vlada bo predvidoma danes razpravljala o odlokih, s katerimi skuša omejiti širjenje koronavirusa. Semafor še ni sprejet, vse pa kaže, da bo vsaj na določenih segmentih zaostrila omejitvene ukrepe.

Vlada bo pretresala tudi odloke, povezane z omejevanjem covida-19. Ni še jasno, ali bi tokrat utegnila sprejeti načrt ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije covida-19 oz. t. i. semafor.

Med covidnimi odloki bo tudi predlog sprememb odloka o omejitvi zbiranja. Zbiranje naj bi, če bo vlada sledila predlogu, zmanjšali z zdaj dovoljenih 50 na 25 ljudi, je za STA potrdil minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Gre za splošno omejitev, ki velja za zasebna druženja. Za javne prireditve, na katerih bo več ljudi, pa naj bi še vedno veljal pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Medtem se denimo pogoji za prehod meje naj ne bi spreminjali, za tranzit skozi državo torej tudi ta teden, kot kaže, ne bodo uvedli pogoja PCT.

Epidemija narašča eksponentno

V torek so potrdili 1.093 okužb z novim koronavirusom, kar je največ v četrtem valu. V bolnišnicah so v sredo zdravili 243 bolnikov s covidom-19. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov je v sredo znašalo 645, štirinajstdnevna pojavnost potrjenih primerov na 100.000 primerov pa 370.

Premier Janez Janša je ob sredinem vladnem obisku na Goriškem dejal, da je vlada odločena, da ne bo zapirala gospodarstva in ustavljala družbe. Zdaj je v skupnem interesu vseh, da dosežemo takšno precepljenost, da epidemija covida-19 ne bo ogrožala normalnega življenja, je dodal.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje