24-letnik dobro služi s “potapljanjem v smetnjakih” (VIDEO)

Magazin 27. Jan 202414:40 1 komentar
brskanje po smetnjakih, smeti
Foto: Zajem zaslona/FACEBOOK

24-letnik v smetnjakih najde mnogo še uporabnih stvari, ki jih preprodaja naprej. V posel je vpregel tudi očeta.

Jonas Fernandez, 24-letnik iz Čikaga je opustil šolanje in se posvetil iskanju hitrih načinov, da bi zaslužil. In kot kaže, mu je uspelo.

Navdih je dobil na YouTube kanalu “kralja potapljanja po smetnjakih” (Dumpster Dive King) in začel tudi sam brskati po smetnjakih in preprodajati stvari. Zdaj je to njegova redna služba, piše portal N1 Sarajevo.

V posel je vpregel tudi svojega očeta in odkar se z njim ukvarja, je zaslužil še več kot 91.000 evrov. Najdene še uporabne predmete prodaja na spletu.

Velikokrat stvari, ki jih najde pokloni prijateljem ali sorodnikom, včasih pa jih podari tudi ljudem v lokalni skupnosti, ki potrebujejo pomoč. Sam pravi, da ni iz bogate družine iz zato ve, kako je, če nimaš veliko ter da zato rad vrača skupnosti, kolikor more.

Ena njegovih največjih najdb je bil paket, poln še neodprtih prigrizkov, ki je na TikToku pritegnil več kot 7 milijonov ogledov, našel pa je tudi staromodno (“vintage”) torbico, ki jo je prodal za več kot 1.000 evrov ter številne igračke, elektronske naprave, pa tudi nakit, zlatnike in celo olimpijsko medaljo.

Opozoril pa je vse, ki bi si želeli ukvarjati z brskanjem po smetnjakih, naj se najprej prepričajo, ali poznajo svoj okoliš, da uporabljajo svetilko in s seboj vzamejo še koga – zaradi varnosti. “Ko smeti odnesemo iz hiše, postanejo javna last in vsak jih lahko pograbi,” pravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje