5 stvari, ki jih boste na stara leta morda obžalovali

Magazin 16. Dec 202112:15 0 komentarjev
dekle
PROFIMEDIA

Ste se kdaj ozrli nazaj in pomislili, da obžalujete kaj, česar niste naredili v srednji šoli ali v študentskih letih? Poskrbite, da vaš seznam čez leta ne bo še daljši.

Kdaj, če ne zdaj, boste storili vse, kar si želite, sprejeli tvegane odločitve in nore priložnosti, sledili svojim sanjam? Naj bo vaš seznam neizpolnjenih stvari v starosti čim krajši. Ustvarite veliko lepih spominov, za katere vam ne bo nikoli žal!

To je tisto, kar boste pozneje v življenju najverjetneje obžalovali:

1 Dovoliti, da drugi narekujejo vaše življenje

Življenje brez kompromisov je precej težko, pravzaprav nemogoče. Z vsemi bližnjimi osebami morate tu in tam skleniti kompromis ali se prilagoditi njihovim željam, in to je povsem normalno. Govorimo o tem, da dovolite drugim, da sprejemajo in se odločajo o za vas pomembnih odločitvah, vam izbirajo službo, stil oblačenja, namigujejo, kdaj je pravi čas za družino …

To je vaše življenje, živite ga, kot sami želite.

2 Zadovoljiti se z manj, kot si zaslužite

Velikokrat se zgodi, da sprejmemo v svoje življenje kaj ali koga, s čimer ali komer nismo popolnoma zadovoljni ali pa ni to, kar smo pričakovali in upali. Morda celo menimo, da si boljšega ne zaslužimo.

Če se ne boste cenili in delali na svoji samopodobi, vam bo nekoč precej žal. Zamudili boste vse dobro, kar bi lahko imeli in doživeli, pa si niste upali sprejeti in preizkusiti. Zavedati se svoje vrednosti je ključno za polno življenje.

3 Čakati na pravi trenutek, da bi nekaj začeli

Ko končam šolo, ko otroci odrastejo, takoj po novem letu, po 40. letu … Veste, kdaj pride tisti pravi trenutek? Takrat, ko ga ustvarite sami. Poti se ustvarjajo s hojo. V akcijo torej in kreirajte svet, kot si ga želite. Nihče tega ne bo storil namesto vas.

4 Prelagati na jutri

Zdrava prehrana – po novem letu pa res začnem. Redno gibanje – v ponedeljek se lotim in potem bom čisto zares treniral/a trikrat na teden. In še kaj bi se našlo … Znano? Bo prelaganje na jutri situacijo olajšalo? Ne bo! Zato razmislite, kaj lahko naredite in spremenite danes.

5 Neživeti v sedanjem trenutku

Veliko časa preživimo v preteklosti, ob zamerah, napakah in drugih stvareh, ki nas zadržujejo tam. S čustveno prtljago se boste težko premikali po svetu in prepustili vsemu lepemu, kar vas čaka. Zato je zadnji čas, da razčistite s preteklostjo in se posvetite sedanjosti.

Po drugi strani pa so nekateri preveč zazrti v prihodnost. Vedno gradijo za nekoč v prihodnosti, delajo in vlagajo, ob tem pa zamujajo čudovite sedanje trenutke. Ne počnite tega, saj vam bo na stara leta žal, da niste izkoristili vsega, kar se je ponujalo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!