7 novoletnih zaobljub, ki vam bodo spremenile življenje

Magazin 28. Dec 202213:30
novo leto
Profimedia

Prvo pravilo pri postavljanju zaobljub je to, da naj bodo kar se da dosegljive. To je prvi korak do uspeha. Preverite 7 uresničljivih zaobljub, ki lahko temeljito spremenijo vaše življenje.

Novoletne zaobljube v več kot polovici primerov zbledijo že v nekaj tednih. Morda je skrajni čas, da si za 2023 postavimo uresničljive zaobljube, korake, s pomočjo katerih bomo močno izboljšali svoje počutje.

Izdelajte nekaj sami

Tudi če niste najbolj umetniška oseba, ki rada ustvarja z lastnimi rokami, je zadovoljstvo, ob vidnih in otipljivih rezultatih vašega dela, neprecenljivo. Lahko se lotite izdelave lastne svečke, ali pa poprimete za žago in brusilko ter si ustvarite klubsko mizico.

Vsak večer se v posteljo odpravite z nasmehom

“Nikoli ne pojdi spat jezen.” To je kliše, ki še kako drži. Prizadevajte si, da dan začnete in končate s hvaležnostjo in pozitivnimi odnosom.

veselje
promocijska fotografija

Sprejmite in širite lepe geste

2023 je kot nalašč, da naredite nekaj lepega za sočloveka. Lahko plačate kavo neznancu, ki stoji v vrsti za vami, ali pa kupite obrok brezdomcu. Morda se odpravite v lokalno zavetišče in pomagate pri skrbi za živali ali pa sprejmete odgovornost in posvojite mačkona. Ne le, da se bo prejemnik počutil mnogo bolje, tudi vaše počutje se bo z dajanjem izboljšalo.

Manj govorite, več poslušajte

Toliko novih stvari se boste naučili, ko boste začeli poslušati sogovornika. Omejite željo po govorjenju in deljenju nasvetov ter se prelevite v vlogo poslušalca.

Naredite nekaj, kar v vas vzbuja strah

Izberite pogum. Obiščite adrenalinski park, premagajte strah pred višino in stopite iz cone lastnega udobja.

plaža, maščevalno potovanje
PROFIMEDIA

Potujte nekam brez zemljevida

Priporočeno je, da se odpravite na potovanje brez uporabe Applovih ali Googlovih zemljevidov. Brez GPS-a. Enostavno se usedete v avtomobil in se odpeljete neznano kam. Nikoli ne boste vedeli, kakšna zabavna in vznemirljiva pustolovščina je pred vami.

Podarite oblačila, ki jih nikoli ne nosite

Imate tudi sami v omari kup oblačil, ki so tam zgolj zato, če jih boste slučajno še kdaj oblekli. Stran z njimi! Če jih niste nosili že leto dni, jim dajte priložnost, da jih nosi še kdo drug.

Kupujte manj plastike

Plastika prispeva k onesnaževanju oceanov, uničevanju zemlje in škoduje živim bitjem. Bodite bolj pozorni na to, kaj kupujete.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.