Diddy mora vsak dan Stingu nakazati 5.000 dolarjev. Zakaj?

Magazin 07. Apr 202313:43
Raper Diddy
REUTERS

Koliko stane kraja pesmi? Odgovor na to vprašanje dobro pozna raper Diddy, ki za svoj "greh" plačuje vsak dan.

53-letni ameriški raper Diddy s pravim imenom Sean John Combs je leta 1997 izdal skladbo z naslovom I’ll Be Missing You, ki je kmalu postala velika uspešnica. Pri njenem ustvarjanju pa si je brez dovoljenja izposodil takrat 14 let staro skladbo Every Breath You Take angleške rock skupine The Police, v kateri je pel Sting.

Diddy mora Stingu, ki je avtor pesmi, vsak dan plačevati odškodnino. In višina? Diddy sam je na Twitterju zapisal, da gre za 5 tisoč dolarjev (nekaj manj kot 4.600 evrov). S to Twitter objavo se je Diddy odzval na objavo uporabnika Black Millionaires, ki je nedavno spomnil na Stingov intervju iz leta 2018. V njem je voditelj ameriškega radia The Breakfast Club glasbenika vprašal, ali drži, da mu Diddy zaradi kraje pesmi vsak dan plača 2 tisoč dolarjev. Sting je voditelju pritrdil, poudaril, da je Diddy k temu zavezan do konca življenja, in nazadnje dodal, da sta z raperjem dobra prijatelja.

Zatem se je oglasil Diddy, ki je na Twitterju popravil Stingovo izjavo. Pripel je objavo, v kateri Sting navaja, da je višina Diddyjevega dnevnega plačila 2 tisoč evrov, in ob tem zapisal: “Ne. 5 tisoč na dan. Ljubezen do mojega brata Stinga.”

Sporna pesem je posvečena Diddyjevemu preminulemu prijatelju

Diddy je pesem I’ll Be Missing You posvetil preminulemu legendarnemu raperju in dobremu prijatelju Biggiju Smallsu. V skladbi je gostovala tudi zdaj že bivša Diddyjeva žena Faith Evans.

Diddy je že večkrat pripovedoval, kako zelo težko mu je bilo po smrti prijatelja. Povedal je, da se je znašel v depresivni fazi, v kateri je izgubil 10 kilogramov, in da je razmišljal o tem, da bi glasbeno kariero zaključil. “Bil sem pripravljen obupati, nobenega albuma nisem več nameraval izdati. Potem pa sem nekega dne gledal televizijo, saj veste, eno tistih obdobij obupa, ko ni nikogar, ti pa jočeš na tleh. Samopomilovanje je na vrhuncu in sprašuješ boga: Zakaj? Potem pa sem slišal Every Breath You Take skupine The Police. To sem vzel kot znak. Včasih potrebuješ le malo svetlobe, da se lahko izraziš, ” je povedal v intervjuju za glasbeno dokumentarno serijo Hip-Hop Evolution.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.