Napaka, ki jo delajo mnogi. Zakaj polnilca ni pametno pustiti v vtičnici

Digitalno 12. Maj 202318:05 17 komentarjev
Polnilec v vtičnici
PROFIMEDIA

Ste med tistimi, ki po polnjenju svojega telefona polnilec preprosto pustite v vtičnici, morda tudi za več dni? Preberite, zakaj tega ni pametno storiti in kakšne posledice ima lahko ta pogosta napaka.

Hrvaški N1 je povzel tri opozorila podjetja za ogrevanje, klimatizacijo, vodovod in elektriko. Kaj se lahko zgodi, če polnilec telefona ali katerekoli druge naprave dolgotrajno puščamo v vtičnici, tudi ko ga ne uporabljamo?

Nevarnost požara

Ena največjih nevarnosti, ki vam preti, če polnilec dolgoročno puščate v vtičnici, je nevarnost požara. Če se polnilec pregreje, lahko namreč kaj v okolici zagori. To je še posebej nevarno, če pustite polnilec v vtičnici čez noč, saj morda ne boste takoj opazili ognja.

Višji računi za elektriko

Druga slaba stran tega, da pustite polnilec priklopljen tudi, ko ga ne uporabljate, je, da lahko zviša vaše račune za elektriko. Tudi, ko naprava ni priključena na polnilec, on sam namreč še vedno porablja energijo.

Dodatna poraba energije

Ko polnilec pustite priklopljen, ko ga ne uporabljate, ne povišate le svojih računov za elektriko, ampak pripomorete tudi k večji porabi energije. Polnilec namreč še vedno porablja energijo, ki bi lahko bila porabljena za bolj koristne namene.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje