Gurujka pospravljanja je obupala nad vzdrževanjem reda v svoji hiši

Magazin 13. Mar 202314:45
Marie Kondo
Profimedia

Vedno organizirana Marie Kondo pravi, da je od rojstva tretjega otroka "nekako obupala" nad vzdrževanjem reda v hiši.

Marie Kondo je znana po tem, da domove, polne navlake, spreminja v prostore mirnosti. Njen pristop navdihuje minimalizem in njena metoda uči urejanje doma po kategorijah namesto po sobah. “Obdržite stvari, ki jih obožujete, a ne zato, ker so zgolj v redu in ste jih navajeni,” uči Marie.

A zdaj pravi, da je pospravljanje postavila na stranski tir in da popolno organizirani prostori niso realni.

“Moj dom je neurejen, a način, kako preživljam svoj čas, je pravi način zame na tej točki mojega življenja,” je povedala za The Washington Post.

Kot strokovnjakinja za pospravljanje, se je vedno po najboljših močeh trudila, da je bil tudi njen dom ves čas urejen. Njen dan se je začel ob 6. uri zjutraj. “Vsako jutro vstanem ob 6. uri, nato odprem vsa okna in v prostore spustim svež zrak ter prižgem kadilo,” je v enem izmed intervjujev opisala svojo rutino. “Del moje rutine je bilo tudi čiščenje prostora, kjer se v japonskih domovih sezuvamo (tataki).” In ko otroci zaspijo, pospravi vse stvari v hiši na svoja mesta. “Ker ima vsak predmet že določen ”dom”, s tem navadno opravim v 10 minutah.”

Zdaj je nad tem nekako obupala in se povsem posvetila družini. “Zavedam se, da je zame pomembneje to, da uživam v preživljanju časa z otroki doma,” je še dejala.

Že pred nekaj leti je v intervjuju za The Telegraph povedala, da je podcenjevala, kako težko je imeti urejen dom in otroke. Trdno je verjela, da je pospravljanje mogoče tudi, ko imaš otroke, a ko je dobila svoje, se je zavedela, da je res zelo težko.”

Odkar je postala mati treh otrok, se tako osredotoča na iskanje preprostih načinov, kako vnesti srečo v življenje.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.