Helen Mirren za nego kože in las uporablja poceni sestavino z velikim učinkom

Magazin 16. Maj 202216:00
Helen Mirren
Profimedia

Čeprav je s svojim delom zaslužila precej denarja in bi si lahko privoščila drage kozmetične preparate, vztraja pri negi, za katero odšteje zgolj drobiž.

Helen Mirren velja za pravo igralsko ikono, poleg tega pa je dama, katere slog oblačenja in nege navdihuje številne ženske po  svetu. Njeni oboževalci so navdušeni, da je tudi v osmem desetletju starosti videti vitalno in sveže.

Pred kratkim je igralka razkrila, kaj uporablja za nego kože, las in nohtov. Dobra novica je, da gre za sestavino, ki je zelo dostopna in poceni, na voljo pa je v drogerijah in lekarnah. Gre za ricinovo olje, ki je dovolj gosto, da ga lahko zmešate z drugimi sredstvi za nego.

Sicer je ricinovo olje že dolgo znano kot odvajalno sredstvo, ima pa tudi odlične vlažilne lastnosti in se lahko še kako koristno uporabi pri vsakdanji negi. Helen trdi, da je dovolj, če ga uporabite le nekaj kapljic dnevno. Lahko ga vmešate v kremo za obraz in v mleko za telo. Oboje se bo lepo vpilo v kožo in jo hkrati lepo navlažilo. Nekaj kapljic ricinovega olja lahko vmešate še v masko za lase, še zlasti v poletnem času, ko so lasje dodatno izsušeni zaradi izpostavljenosti soncu in morju.

Ricinovo olje deluje tudi protivnetno, tako da ga lahko uporabite za nego obnohtne kože, še zlasti če je ta ranjena oziroma če opazite, da je rdeče barve. Koristno bo tudi za nego obrvi in trepalnic, a najprej se je treba prepričati, ali draži vaše oči – v tem primeru ga za ta predel raje ne uporabljajte.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.